
Cuketové placky so syrom
Prebieha sezóna cukety, tieto chrumkavé placky k sýtej polievke môžu byť na obed či skorú večeru....

Mangoldovo-zemiakové placičky s cibuľovou omáčkou
Mangold je skutočne všestranná zelenina. Dajú sa z neho urobiť aj tieto placičky, ktoré môžu...

Orechovo-krupičkový koláč so slivkami
Slivkových koláčov je veľké množstvo. Tento ma pred rokmi zaujal tým, že do cesta ide krupička....

Krúpové fašírky s mangoldom
Možno je toto pre niekoho zvláštne jedlo, ale je veľmi dobré....

Koláč s kyslou smotanou a slivkami
Jednoduchý, na prípravu nenáročný svieži koláč na tieto horúce letné dni.

Slivkový lekvár pečený v rúre
Pred rokmi tento recept som získala od kamarátky z Čiech a odvtedy slivkový lekvár inak nerobím....

Rýchly slivkový koláč s mrveničkou z hrnčeka
Stará dobrá klasika, ktorá nikdy nesklame. Maslová mrvenička je s vôňou škorice.

Slivkový lekvár, pravý, hustý, do buchiet
Vyskúšala som už veľa spôsobov na prípravu lekváru, takého, ktorý bude hustý a nevytečie mi z buchiet....

Nakladané slivky s kakaom
Tieto slivky v kakau sú výborné. Robím ich každý rok, ak slivka zarodí....

Mangoldový koláč
Mangold je jedna z mojich najobľúbenejších zelenín. Pestujem ho na záhrade už dlhé roky....

Biela maslová tekvica v praženici
Fajnové raňajky, ktoré nám pripravila dcéra Marcela.

Kačka pečená na zemiakoch a batatoch
Bataty sú veľmi vďačnou zeleninou. Nielen, že sú výživovo hodnotné, ale vďaka svojej farbe...

Zemiaky s kyslými uhorkami
A opäť zemiaky na iný spôsob. Každá zmena je vítaná, naruší stereotyp. Rýchlo hotové...

Kačacie stehná na kyslej kapuste
Kačacie mäso je chutné, nech je pripravené akokoľvek....

Verzere
Verzere je štvorcový veľký moldavský piroh plnený hlávkovou alebo kyslou kapustou....

Klobása v zemiakovom ceste
Dalo by sa povedať - klobása inak. A už je to zaujímavejšie a vhodné aj na...

Pečená tekvica špikovaná zázvorom a cesnakom
Tekvicu rozkrojíme. Ošúpaný cesnak a zázvor nakrájame do tvaru klinov a tekvicu nimi prešpikujeme. Pri...

Vyprážané palacinky plnené kyslou kapustou a šampiňónmi
Palacinky a predsa nevyzerajú ako palacinky. Je to zdravý variant v našich predstavách sladkého jedla...

Koláč z kyslej kapusty
Tento recept mi dala kamarátka pred rokmi, keď som zháňala niečo, na čo by sa dala použiť kyslá kapusta....

Kapusta kvasená v pohári
Ako väčšina z nás, aj ja som dlhé roky kvasil kapustu v súdku, staral sa o ňu, bojoval s "byrzou", odstraňoval a vyhadzoval z povrchu zmäknutú kapustu......

Stopkový zeler zapečený so syrom
Málo práce, výborný výsledok. Tak by sa dalo charakterizovať toto jedlo....

Pikantná kačica
Kačica je veľmi chutná hydina vďaka tuku, ktorý obsahuje. Preto je na vyváženie veľmi vhodné použiť zeleninu....

Šalát z červenej kapusty s chrenom
Šaláty sú mojou obľúbenou časťou jedál. Iné robievam na jar a v lete, iné na jeseň a v zime....

Pšenový nákyp so slivkami
Pšeno je mojou obľúbenou surovinou. Je veľmi vďačné, dá sa robiť naslano, aj nasladko....

Kapusta s vlašskými orechmi a tofu
Kapusta bola v slovenskej kuchyni odjakživa veľmi používanou zeleninou. Väčšinou sa používa zvlášť biela a zvlášť červená. Ono to ide ale spojiť do jedného a výsledná chuť je výborná....

Šarišský sladký kapustový závin
Tento kapustový závin nám robievala ešte naša babička. Mali sme ho veľmi radi, bola to...

Špagetová tekvica zapekaná s párkami
Toto je jeden z ďalších spôsobov ako pripraviť špagetovú tekvicu. Tentokrát zapekanú....

Jablkovo-hruškový crumble po brniansky
Ideálny recept do chladných, dlhých, jesenno-zimných večerov kedy je treba navodiť cozy atmosféru a prevoňať...

Kačica so sušeným ovocím
Pečená kačica je delikatesa. Dá sa pripravovať na veľa spôsobov. Jedným z nich je aj pečenie na sušenom ovocí....

Mrkvovo-cviklový šalát
Zeleninové šaláty sú vhodné v každom ročnom období. Na jeseň príde vhod cvikla a mrkva...