Foto: podravka
Komerčný recept<br /> Na drevené špajdle napichajte kocky kuracieho mäsa, papriku, brokolicu a cibuľu, podávajte s opraženým chlebom a vychutnajte si skvelú pochúťku pripravenú na Zobraziť celý popisKomerčný recept<br /> Na drevené špajdle napichajte kocky kuracieho mäsa, papriku, brokolicu a cibuľu, podávajte s opraženým chlebom a vychutnajte si skvelú pochúťku pripravenú na grile.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Balsamikový ocot zmiešame s korením grill classic, medom a olejom, a tak nám vznikne marináda, ktorú dobre premiešame a necháme postáť zhruba 20 minút.
- 2
Kuracie prsia nakrájame na kocky, zalejeme pripravenou marinádou, zakryjeme a necháme asi 30 minút postáť.
- 3
Papriku nakrájame na kocky a cibuľu na štvrtiny. Brokolicu nakrájame na menšie kúsky, vložíme do horúcej vody a varíme asi 2 minúty, scedíme a necháme vychladnúť.
- 4
Na drevené alebo kovové špajdle napicháme striedavo marinované kúsky mäsa, papriku, brokolicu a cibuľu.
- 5
Gril potrieme olejom a dobre rozohrejeme. Položíme naň pripravené ražniči a grilujeme asi 8 minút z každej strany.
- 6
Kúsky celozrnného chleba potrieme tenkou vrstvou taveného syra a položíme ich na gril, kde pečieme ražniči. Spodnú stranu chleba dobre opečieme a druhú natretú stranu necháme piecť už len cca 1 minútu.
- 7
Grilované ražniči podávame s opraženým chlebom a sezónnym šalátom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu