Ražniči s opečeným chlebom a syrom

podravka - fotkapodravka, 2. júna 2016
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Foto: podravka

Komerčný recept<br /> Na drevené špajdle napichajte kocky kuracieho mäsa, papriku, brokolicu a cibuľu, podávajte s opraženým chlebom a vychutnajte si skvelú pochúťku pripravenú na Zobraziť celý popisKomerčný recept<br /> Na drevené špajdle napichajte kocky kuracieho mäsa, papriku, brokolicu a cibuľu, podávajte s opraženým chlebom a vychutnajte si skvelú pochúťku pripravenú na grile.

4
porcie
50 minút
príprava
16 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 bal
700 g
300 g
150 g
30 g
50 ml
1 ks
1 ks
4 ks
1 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Balsamikový ocot zmiešame s korením grill classic, medom a olejom, a tak nám vznikne marináda, ktorú dobre premiešame a necháme postáť zhruba 20 minút.

  2. 2

    Kuracie prsia nakrájame na kocky, zalejeme pripravenou marinádou, zakryjeme a necháme asi 30 minút postáť.

  3. 3

    Papriku nakrájame na kocky a cibuľu na štvrtiny. Brokolicu nakrájame na menšie kúsky, vložíme do horúcej vody a varíme asi 2 minúty, scedíme a necháme vychladnúť.

  4. 4

    Na drevené alebo kovové špajdle napicháme striedavo marinované kúsky mäsa, papriku, brokolicu a cibuľu.

  5. 5

    Gril potrieme olejom a dobre rozohrejeme. Položíme naň pripravené ražniči a grilujeme asi 8 minút z každej strany.

  6. 6

    Kúsky celozrnného chleba potrieme tenkou vrstvou taveného syra a položíme ich na gril, kde pečieme ražniči. Spodnú stranu chleba dobre opečieme a druhú natretú stranu necháme piecť už len cca 1 minútu.

  7. 7

    Grilované ražniči podávame s opraženým chlebom a sezónnym šalátom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia