Pirohy s hroznom na šípkovej šťave
Štefan Benďák
šéfkuchár hotela Mikado v Nitre, 2. októbra 2013
šéfkuchár hotela Mikado v Nitre, 2. októbra 2013
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Hrozienka zalejeme rumom a necháme cez noc nasiaknuť. Potom ich rozmixujeme ponor-ným mixérom. Hrozno prepolíme a vyberieme semiačka. Zmiešame s cukrom a hrozienkami.
- 2
Umyté šípky nakrájame a varíme v cukrovej vode asi pol hodiny, rozmixujeme a precedíme.
- 3
Zemiaky uvaríme v šupke (najlepšie deň vopred), očistíme ich a postrúhame alebo zomelieme najemno. Zo zemiakov, soli, z vajíčka a múky vypracujeme cesto, ktoré rozvaľkáme na hrúbku dvoch centimetrov. Vykrajujeme štvorčeky a plníme hroznovou zmesou. Tvarujeme valčeky alebo pirohy. Vyvárame vo vriacej vode.
- 4
Pirohy polejeme roztopeným maslom a šípkovým krémom. Posypeme zomletým makom a práškovým cukrom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu