
Restované husacie či kačacie srdcia s tekvicou
Takto orestované srdiečka môžem úplne bez výčitiek chuťovo prirovnať k chuti veľmi drahých holubích pŕs. Čo sa mňa týka,...

Hubárove raňajky
Využite hotové veci z predošlého dňa a šup šup do lesa na ďalší ulovok... :-)

Medový jablčník
Najprv si osupeme a nasledne nastruhame jablka. Dame bokom . V druhej mise si zmiesame spolu...

Tekvicová polievka s cícerom
Keďže sa mi v špajzi nahromadili hokkaido tekvice, nastal čas na ich použitie....

Šalát z cviklových listov
Drvivá väčšina ľudí listy cvikly vyhadzuje. Pritom majú vysokú nutričnú hodnotu, obsahujú veľa vitamínov a minerálov a sú hodnotnejšie ako bežne používané hlávkové šaláty...

Grilované kurča
Ražniči z kuracieho mäsa a farebnej zeleniny s chuťou Stredomoria prinesie radosť nielen vašim očiam, ale...

Slaný koláč s pečenou červenou repou
Ak chcete, aby bol koláč pestrofarebný, namiešajte doň rôznofarebné repy....

Hummus s tekvicou
Či už ho podávate s krekrami, hriankami, zeleninou alebo zeleninovými chipsami, tekvicový hummus vás...

Maslová ryba na hlivovo-kuriatkovom šaláte
Hlivu a kuriatka očistíme, nakrájame a pridáme k cibuli s cesnakom spenenej na olivovom oleji a masle....

Cviklový guláš
Cvikla sa obyčane používa vo forme šalátov, ale dá sa z nej pripraviť aj chutné jedlo....

Lokše z červenej kapusty s kuracou pečeňou a so šalátom
Pestrofarebné jesenné jedlo sme vyskladali z našich obľúbených surovín, medzi ktorými nechýba červená kapusta, chutná...

Kapustovo-slivkový mrežovník s tvarohovou penou
Z múky, kyslej smotany, masla, zo štipky soli a z vanilkového cukru pripravíme cesto. Zabalíme...

Otvorená raviola s lesnými hubami a so sušenými paradajkami
Ak nemáte čas na dlhé varenie, ale chuť na ravioly tu je, túto rýchlu verziu...

Kačacia pečeň s medovníkovými šúľancami
Najprv upečieme perník, všetky suché ingrediencie premiešame a pridáme k nim mlieko, med a vajce...

Rýdzik so štyrmi listami
Pri potoku som našiel štyri rýdziky, naložil som ich s cibuľkou a pripravil so zelenými listami...

Šalát z červenej kapusty s chrenom
Šaláty sú mojou obľúbenou časťou jedál. Iné robievam na jar a v lete, iné na jeseň a v zime....

Dvojfarebná tekvica
Žltá a oranžová tekvica predstavujú prirodzený a pri správnom prístupe aj mimoriadne chutný spôsob, ako bojovať...

Domáca slivkovo-čokoládová nátierka
Chutná nátierka len z 3 ingrediencií - zrelých sladkých sliviek, kvalitnej horkej čokolády a kakaa....

Kačacie stehná na kyslej kapuste
Kačacie mäso je chutné, nech je pripravené akokoľvek....

Husacie stehno s cibuľovým čatní a batatovou omáčkou
Husacie stehná očistíme, odsekneme chrupavku a nasolíme. Na panvici ich opečieme, potom poukladáme do plechu, ...

Grilovaný morský vlk s pečenou špagetovou tekvicou a s tymianovým osúchom bez lepku
Dnes máme pre vás recept, ktorý môžete využiť ako obed, večeru alebo aj pri slávnostnej hostine....

Hubové kysnuté bochníčky s bylinkovým maslom
Cesto: Z vlažného mlieka, cukru, zo soli a z droždia pripravíme kvások. Preosiatu múku dáme...