Jesenné (recepty podľa klikanosti)

prazdny

Tvarohové pirohy s gaštanovou omáčkou

Dezerty

Zemiaky najemno nastrúhame, pridáme vajce, múku, soľ a vypracujeme cesto. Cesto vyvaľkáme a vykrojíme...

prazdny

Slivkový koláč s gaštanovým pyré

Koláče

Cesto: Všetky suroviny na cesto vymiesime a necháme vykysnúť asi 45 minút. Vykysnuté cesto rozvaľkáme a uložíme do...

prazdny

Orechové rumové kocky bez lepku

Koláče

Orechy, kakao a rum je vždy osvedčená kombinácia....

prazdny

Obrátené slivkové koláčiky z tvarohovo-maslového cesta

Koláče

V týchto koláčikoch skvelo chutia klasické menšie slivky, ale aj šťavnaté okrúhle – blumy....

prazdny

Pirohy s pečeňovo–bryndzovou plnkou

Hlavné jedlá

Cesto: Zemiaky deň vopred umyjeme, uvaríme v šupe domäkka a ošúpeme. Na druhý deň ich...

prazdny

Restované husacie či kačacie srdcia s tekvicou

Hlavné jedlá

Takto orestované srdiečka môžem úplne bez výčitiek chuťovo prirovnať k chuti veľmi drahých holubích pŕs. Čo sa mňa týka,...

prazdny

Domáca slivkovo-čokoládová nátierka

Nátierky

Chutná nátierka len z 3 ingrediencií - zrelých sladkých sliviek, kvalitnej horkej čokolády a kakaa....

prazdny

Jahodová tortička

Torty

Dnes som si v obchode konečne kúpila tortovú formu. Tak som ju hneď chcela vyskúšať :)

prazdny

Hutný guláš bombajstický

Bravčové mäso

Tento recepis nepatrí do kolekcie mojich zdravých či racionálnych. Je však stále zima, organizmus potrebuje...

prazdny

Stopkový zeler zapečený so syrom

Bezmäsité jedlá

Málo práce, výborný výsledok. Tak by sa dalo charakterizovať toto jedlo....

prazdny

Kapustové batôžky

Bravčové mäso

Veľké vrchné listy z hlávkovej kapusty odložíme a kapustu nakrájame na rezance. Cibuľu očistíme, nasekáme...

prazdny

Batatovo-zemiakové lokše s restovanou pečeňou s jablkami

Hlavné jedlá

Lokše s pečeňou, to je obľúbená klasika, ktorú si nemusíme vychutnať len niekde na jarmoku...

prazdny

Hubový závin so syrovo-cesnakovou omáčkou

Bezmäsité jedlá

Cesto: Najskôr pripravíme cesto tak, že všetky suroviny dáme do misky alebo do robota a všetko spolu...

prazdny

Sypaný tekvicový koláč s jablkami

Koláče

Na polovici masla orestujeme na kocky nakrájanú očistenú tekvicu, asi po 2 minútach pridáme na rovnaké...

prazdny

Tekvicová polievka s cícerom

Bezmäsité jedlá

Keďže sa mi v špajzi nahromadili hokkaido tekvice, nastal čas na ich použitie....

prazdny

Slaný koláč s pečenou červenou repou

Hlavné jedlá

Ak chcete, aby bol koláč pestrofarebný, namiešajte doň rôznofarebné repy....

prazdny

Makové muffiny s ovocím

Dezerty

Nadýchané makové muffiny s kvalitnou horkou čokoládou a ovocím.

prazdny

Kapustový puding s cestovinou

Cestoviny

Očistenú, umytú, na tenké rezančeky nakrájanú kapustu urestujeme na spenenej cibuli. Pridáme soľ, ...

prazdny

Šalát z červenej kapusty s chrenom

Bezmäsité jedlá

Šaláty sú mojou obľúbenou časťou jedál. Iné robievam na jar a v lete, iné na jeseň a v zime....

prazdny

Omáčka z bystrických sliviek

Prílohy

...to až v dnešných časoch, ale na jazyku mi ostala chuť omáčky lady Ann, ešte z 50. rokov, ktorú nám varila z bielych sliviek, pravdepodobne druhu „Tipala“....

prazdny

Hubárove raňajky

Bezmäsité jedlá

Využite hotové veci z predošlého dňa a šup šup do lesa na ďalší ulovok... :-)

prazdny

Polievka z cvikly so strateným vajcom a slaninou

Večera

Cviklových polievok je veľa druhov. Jednou z nich je aj táto polievka, ozvláštnená strateným vajíčkom...

prazdny

Cviklový guláš

Hlavné jedlá

Cvikla sa obyčane používa vo forme šalátov, ale dá sa z nej pripraviť aj chutné jedlo....

prazdny

Hroznové želé

Nátierky

Či už na chlebíku s maslom alebo ako skvelú prílohu k syrom a čerstvej bagete, hroznové...

prazdny

Medový jablčník

Koláče

Najprv si osupeme a nasledne nastruhame jablka. Dame bokom . V druhej mise si zmiesame spolu...

prazdny

Rýchly krehký slivkový koláč s tvarohom

Koláče

Koláč je šťavnatý a upečený rýchlo podľa hrnčekového receptu, postačia vám vlastné ruky....

prazdny

Pikantná kačica

Hlavné jedlá

Kačica je veľmi chutná hydina vďaka tuku, ktorý obsahuje. Preto je na vyváženie veľmi vhodné použiť zeleninu....