
Tvarohové pirohy s gaštanovou omáčkou
Zemiaky najemno nastrúhame, pridáme vajce, múku, soľ a vypracujeme cesto. Cesto vyvaľkáme a vykrojíme...

Slivkový koláč s gaštanovým pyré
Cesto: Všetky suroviny na cesto vymiesime a necháme vykysnúť asi 45 minút. Vykysnuté cesto rozvaľkáme a uložíme do...

Obrátené slivkové koláčiky z tvarohovo-maslového cesta
V týchto koláčikoch skvelo chutia klasické menšie slivky, ale aj šťavnaté okrúhle – blumy....

Pirohy s pečeňovo–bryndzovou plnkou
Cesto: Zemiaky deň vopred umyjeme, uvaríme v šupe domäkka a ošúpeme. Na druhý deň ich...

Restované husacie či kačacie srdcia s tekvicou
Takto orestované srdiečka môžem úplne bez výčitiek chuťovo prirovnať k chuti veľmi drahých holubích pŕs. Čo sa mňa týka,...

Domáca slivkovo-čokoládová nátierka
Chutná nátierka len z 3 ingrediencií - zrelých sladkých sliviek, kvalitnej horkej čokolády a kakaa....

Jahodová tortička
Dnes som si v obchode konečne kúpila tortovú formu. Tak som ju hneď chcela vyskúšať :)

Hutný guláš bombajstický
Tento recepis nepatrí do kolekcie mojich zdravých či racionálnych. Je však stále zima, organizmus potrebuje...

Stopkový zeler zapečený so syrom
Málo práce, výborný výsledok. Tak by sa dalo charakterizovať toto jedlo....

Kapustové batôžky
Veľké vrchné listy z hlávkovej kapusty odložíme a kapustu nakrájame na rezance. Cibuľu očistíme, nasekáme...

Batatovo-zemiakové lokše s restovanou pečeňou s jablkami
Lokše s pečeňou, to je obľúbená klasika, ktorú si nemusíme vychutnať len niekde na jarmoku...

Hubový závin so syrovo-cesnakovou omáčkou
Cesto: Najskôr pripravíme cesto tak, že všetky suroviny dáme do misky alebo do robota a všetko spolu...

Sypaný tekvicový koláč s jablkami
Na polovici masla orestujeme na kocky nakrájanú očistenú tekvicu, asi po 2 minútach pridáme na rovnaké...

Tekvicová polievka s cícerom
Keďže sa mi v špajzi nahromadili hokkaido tekvice, nastal čas na ich použitie....

Slaný koláč s pečenou červenou repou
Ak chcete, aby bol koláč pestrofarebný, namiešajte doň rôznofarebné repy....

Kapustový puding s cestovinou
Očistenú, umytú, na tenké rezančeky nakrájanú kapustu urestujeme na spenenej cibuli. Pridáme soľ, ...

Šalát z červenej kapusty s chrenom
Šaláty sú mojou obľúbenou časťou jedál. Iné robievam na jar a v lete, iné na jeseň a v zime....

Omáčka z bystrických sliviek
...to až v dnešných časoch, ale na jazyku mi ostala chuť omáčky lady Ann, ešte z 50. rokov, ktorú nám varila z bielych sliviek, pravdepodobne druhu „Tipala“....

Hubárove raňajky
Využite hotové veci z predošlého dňa a šup šup do lesa na ďalší ulovok... :-)

Polievka z cvikly so strateným vajcom a slaninou
Cviklových polievok je veľa druhov. Jednou z nich je aj táto polievka, ozvláštnená strateným vajíčkom...

Cviklový guláš
Cvikla sa obyčane používa vo forme šalátov, ale dá sa z nej pripraviť aj chutné jedlo....

Hroznové želé
Či už na chlebíku s maslom alebo ako skvelú prílohu k syrom a čerstvej bagete, hroznové...

Medový jablčník
Najprv si osupeme a nasledne nastruhame jablka. Dame bokom . V druhej mise si zmiesame spolu...

Rýchly krehký slivkový koláč s tvarohom
Koláč je šťavnatý a upečený rýchlo podľa hrnčekového receptu, postačia vám vlastné ruky....

Pikantná kačica
Kačica je veľmi chutná hydina vďaka tuku, ktorý obsahuje. Preto je na vyváženie veľmi vhodné použiť zeleninu....