Jesenné (recepty podľa klikanosti)

prazdny

Koláč z oranžovej dyne/tekvice s černicami

Koláče

Cuketa sa používa na koláče celkom bežne. Ale veľmi dobre sa dá na múčniky použiť aj oranžová dyňa či tekvica....

prazdny

Slivkové guľky bez lepku

Bezmäsité jedlá

Dnes vás naučíme ako pripraviť ovocné guľky z bezlepkového zemiakového cesta....

prazdny

Hliva kotúčová – kráľovské trúby s vajíčkami

Bezmäsité jedlá

Slovenské čerstvé tu nenájdem. Siahol som po „kúpenských umelých“ kráľovských trúbach (hliva kotúčová, Pleurotus eryngii)....

prazdny

Grilované kurča

Kuracie mäso

Ražniči z kuracieho mäsa a farebnej zeleniny s chuťou Stredomoria prinesie radosť nielen vašim očiam, ale...

prazdny

Mrkváčik

Koláče

Najprv si posekame orechy a postrúhame mrkvu. V druhej miske vymiešame vajcia s cukrom, postupne pridávame...

prazdny

Obrátené slivkové koláčiky z tvarohovo-maslového cesta

Koláče

V týchto koláčikoch skvelo chutia klasické menšie slivky, ale aj šťavnaté okrúhle – blumy....

prazdny

Hummus s tekvicou

Bezmäsité jedlá

Či už ho podávate s krekrami, hriankami, zeleninou alebo zeleninovými chipsami, tekvicový hummus vás...

prazdny

Slivkový koláč s gaštanovým pyré

Koláče

Cesto: Všetky suroviny na cesto vymiesime a necháme vykysnúť asi 45 minút. Vykysnuté cesto rozvaľkáme a uložíme do...

prazdny

Dvojfarebná tekvica

Bezmäsité jedlá

Žltá a oranžová tekvica predstavujú prirodzený a pri správnom prístupe aj mimoriadne chutný spôsob, ako bojovať...

prazdny

Kalerábový šalát

Bezmäsité jedlá

Jarné kaleráby sú veľmi vďačnou zeleninou na šaláty. Vyskúšajte tento, troška iný, šalát.

prazdny

Hubový závin so syrovo-cesnakovou omáčkou

Bezmäsité jedlá

Cesto: Najskôr pripravíme cesto tak, že všetky suroviny dáme do misky alebo do robota a všetko spolu...

prazdny

Tekvicový chlebík (Pumpkin bread)

Koláče

Rúru predhrejeme na 180 °C.

prazdny

Farebný Mix

Bezmäsité jedlá

Postupne som pridávala ingrediencie až som sa plnohodnotne navečerala :)

prazdny

Rýdzik so štyrmi listami

Bezmäsité jedlá

Pri potoku som našiel štyri rýdziky, naložil som ich s cibuľkou a pripravil so zelenými listami...

prazdny

Losos v zeleninovom obale s novými zemiakmi

Hlavné jedlá

lososa si len osolím a okorim. Panvicu jemne potriem olejom a lososa sprudka z každej strany opražím,...

prazdny

Pôvabnice zavárané na sladkokyslo

Pôvabnica fialová je veľmi chutná jesenná huba.

prazdny

Teľacia polievka s paradajkami a paprikou

Polievky

Na masti speníme nakrájanú cibuľu, pridáme mletú červenú papriku a umyté mäso nakrájané na malé kúsky....

prazdny

Smažené kapustové závitky

Bravčové mäso

Uvarené kapustové listy natrieme kremžskou horčicou, uložíme na ne plátky šunky a syra, na to...

prazdny

Kačacia pečeň s medovníkovými šúľancami

Hlavné jedlá

Najprv upečieme perník, všetky suché ingrediencie premiešame a pridáme k nim mlieko, med a vajce...

prazdny

Cestoviny s tekvicovou omáčkou so šampiňónmi

Cestoviny

V jesennej sezóne nie je o tekvice všetkého druhu núdza. Vyskúšajte túto omáčku, ktorá sa...

prazdny

Hríbovo-hubová torta Máryška Šedivá

Hlavné jedlá

Použila som v tomto recepise väčší počet surovín a možno zdanlivo na prvý pohľad neladiacich chuťovo...

prazdny

Kuriatka zavárané naslano

Kuriatka sú veľmi vďačné huby, vhodné do praženice, do polievky, na omáčku. Keď...

prazdny

Jablkové guľôčky

Dezerty

Jablkových koláčov sa v našich končinách pečie mnoho druhov. Všetky sú výborné, šťavnaté. Poznáte...

prazdny

Haškov frgál

Dezerty

Z uvedených surovín si pripravíme kysnuté cesto, ktoré necháme kysnúť zhruba 30 minút, potom cesto...