Sardinkové karí z Pacifiku

nonna - fotkanonna, 21. februára 2013 11:49
Ďalšie recepty »

Toto je recepis na exotickejší štýl. Je výdatný, výživný, dostatočne zasýti, bohatý na prospešné mastné kyseliny, dodá aj vitamín A a antioxidanty vo forme červených farbív - lykopénov, karotenoidov, polysacharidy výhodnejšie pre diabetikov. Chuťovo je príjemný, pikantný jemne. Jogurtová poleva a rajčiny ho učinia šťavnatejším.

2
porcie
8 min
príprava
42 min
tepelná úprava

Suroviny

TIP: Internetová televízia o varení - TV Varecha

Postup prípravy

  1. 1

    Z jogurtu si pripravíme polevu deň vopred tak, že do neho dobre vmiešame sójovú omáčku, kôpor, oregano, nové korenie a dáme do chladničky.

  2. 2

    Zemiaky dôkladne umyjeme, uvaríme v šupe, necháme v nej a nakrájame na plátky.

  3. 3

    Pomaly rozohrejeme maslo do voňava a jemne na ňom opražíme cibuľu nakrájanú na tenké mesiačiky. Potom pridáme fazuľku a tepelne upravujeme asi 2 minúty.

  4. 4

    Po fazuľke dáme zemiaky, osolíme, okoreníme s kari, koriandrom, chilli, premiešame a necháme prehriať.

  5. 5

    K mase pridáme rajčiny pokrájané na mesiačiky a za miešania počkáme, kým trochu zmäknú.

  6. 6

    Nakoniec pridáme rozdrobené sardinky, všetko dobre premiešame na rovnorodú masu tak, aby bola dostatočne teplá.

  7. 7

    Nakoniec ju polejeme jogurtovou polevou, ktorá by mala mať izbovú teplotu.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist