Toto je recepis na exotickejší štýl. Je výdatný, výživný, dostatočne zasýti, bohatý na prospešné mastné kyseliny, dodá aj vitamín A a antioxidanty vo forme Zobraziť celý popisToto je recepis na exotickejší štýl. Je výdatný, výživný, dostatočne zasýti, bohatý na prospešné mastné kyseliny, dodá aj vitamín A a antioxidanty vo forme červených farbív - lykopénov, karotenoidov, polysacharidy výhodnejšie pre diabetikov. Chuťovo je príjemný, pikantný jemne. Jogurtová poleva a rajčiny ho učinia šťavnatejším.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z jogurtu si pripravíme polevu deň vopred tak, že do neho dobre vmiešame sójovú omáčku, kôpor, oregano, nové korenie a dáme do chladničky.
- 2
Zemiaky dôkladne umyjeme, uvaríme v šupe, necháme v nej a nakrájame na plátky.
- 3
Pomaly rozohrejeme maslo do voňava a jemne na ňom opražíme cibuľu nakrájanú na tenké mesiačiky. Potom pridáme fazuľku a tepelne upravujeme asi 2 minúty.
- 4
Po fazuľke dáme zemiaky, osolíme, okoreníme s kari, koriandrom, chilli, premiešame a necháme prehriať.
- 5
K mase pridáme rajčiny pokrájané na mesiačiky a za miešania počkáme, kým trochu zmäknú.
- 6
Nakoniec pridáme rozdrobené sardinky, všetko dobre premiešame na rovnorodú masu tak, aby bola dostatočne teplá.
- 7
Nakoniec ju polejeme jogurtovou polevou, ktorá by mala mať izbovú teplotu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
varecha.pravda.sk/recepty/divnodiva-natierka-dzingischan/...
varecha.pravda.sk/recepty/kralik-na-smotane-fotorecept-/2...
tento recept bol vybraný a uverejnený v časopise Varecha č.2. 2013 škoda len že s toho nemohla mať radosť :-(
Ani mne sa veľa receptov nepozdáva , nekomentujem ich . Mama ma učila ...nikdy sa pred nikým nepovyšuj a nikdy sa pred nikým neponižuj .... myslím že si mala takú výchovu ako ja :-))
@tiginko , Vasho smajlika tiez.
Redakcia