Gaštanovo-čokoládový koláčik s vôňou rumu
Ideálny k šálke kávy, popoludňajšiemu čaju, či ako sladká bodka po nedeľnom obede.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
250 g |
|
100 g (70 %) |
|
100 g |
|
3 ks |
|
80 g |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
štipka |
|
Na posypanie: | |
|
|
(hoblinky) |
|
Servírovanie: | |
|
|
(jahody, maliny, čučoriedky...) |
|
Postup
-
1
Rúru predhrejte na 180 °C a formu (priemer cca 20 cm) vymažte maslom alebo vysteľte papierom na pečenie. V miske nad parou rozpustite čokoládu s maslom, premiešajte a nechajte mierne vychladnúť. Do inej misy pridajte gaštanové pyré, cukor, žĺtky, kakao a rum, premiešajte do hladkej hmoty. Prilejte čokoládovú zmes a dôkladne spojte.
- 2
Z bielkov a štipky soli vyšľahajte tuhý sneh a opatrne ho vmiešajte do cesta. Cesto nalejte do formy a pečte približne 25 minút, aby koláčik zostal vo vnútri vláčny.
- 3
Po vychladnutí posypte práškovým cukrom alebo ozdobte strúhanou čokoládou, prípadne ovocím alebo šľahačkou.
Tiež Čokoládový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu