Čokoládový koláč
Čokoládový koláč

Gaštanovo-čokoládový koláčik s vôňou rumu

theflyingbaker - fotkatheflyingbaker, včera 17:40

Ideálny k šálke kávy, popoludňajšiemu čaju, či ako sladká bodka po nedeľnom obede.

6-8
porcií
30 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

250 g
100 g (70 %)
100 g
3 ks
80 g
1 PL
1 PL
 štipka
Na posypanie:
 (hoblinky)
Servírovanie:
 (jahody, maliny, čučoriedky...)



Postup

  1. 1

    Rúru predhrejte na 180 °C a formu (priemer cca 20 cm) vymažte maslom alebo vysteľte papierom na pečenie. V miske nad parou rozpustite čokoládu s maslom, premiešajte a nechajte mierne vychladnúť. Do inej misy pridajte gaštanové pyré, cukor, žĺtky, kakao a rum, premiešajte do hladkej hmoty. Prilejte čokoládovú zmes a dôkladne spojte.

  2. 2

    Z bielkov a štipky soli vyšľahajte tuhý sneh a opatrne ho vmiešajte do cesta. Cesto nalejte do formy a pečte približne 25 minút, aby koláčik zostal vo vnútri vláčny.

  3. 3

    Po vychladnutí posypte práškovým cukrom alebo ozdobte strúhanou čokoládou, prípadne ovocím alebo šľahačkou.

    Gaštanovo-čokoládový koláčik s vôňou rumu - obrázok 3

Diskusia k receptu