Zeleninový tanier
Rascu, feferónku a muškátový orech rozdrvíme na prášok a opražíme na oleji spolu s čili, ...
Bylinkové knedličky zapekané so zeleninou
Niet nad čerstvé suroviny, z ktorých sa zrodí omnoho chutnejšie, voňavejšie i zdravšie jedlo...
Špargľová krémová polievka špeciál
Táto lahodná polievka vznikla vďaka trom impulzom. Ad 1. ), už ma dlhšiu dobu provokuje...
Polévka řapíkatá se zázvorem a julienne mrkvičkou
Polévky mám ráda, jsou vždy něčím zajímavé.
Pasta in bianco olio e permigiano
Výborný slaný dezert alebo hlavné jedlo. S aktuálnou omáčkou:) Dúfam že pomôžem pri vymýšľaní nových receptov z medvedieho...
Smrčkovcové risotto s kuracími prsiami
V lese som našiel po prvýkrát smrčkovce, tak toto mi prišlo ako vhodné využitie. (recept je...
Jarná reďkovka na slanine
Slaninu pokrájame a popražíme aj s cibuľkou. Pridáme očistenú a pokrájanú reďkovku, podusíme ju a...
Špagety Čarodejky
Pestrý recepis nielen na pohľad, ale aj na chuť, zvýraznený pikantnosťou papriky. Kukuricu a...
Jednoduchá bábovka
Pripravujem ju na sviatky či pre radosť. Pečenie je pre mňa zábava a to hlavne pečenie...
Sardinkové karí z Pacifiku
Toto je recepis na exotickejší štýl. Je výdatný, výživný, dostatočne zasýti, bohatý na...
Kváskové slimáky s medvedím cesnakom
Je obdobie medvedieho cesnaku. Okrem pesta, k mäsu, rybe či polievky sa skvele hodí...
Žemličky s medvedím cesnakom
Piekla som ich z polovičnej dávky z pôvodného receptu a niekoľko surovín som zamenila. Recept...
Šalát s dressingom NEPALIS
Šalátik bohatý na vitamíny, živé enzými, minerálne látky, aj betaglukány "vlastní", je teda...
Tortillové košíčky plnené ricottou a hráškom
Chrumkavé slané košíčky môžete servírovať aj na párty ako občerstvenie.
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Komerčný recept<br /> Na drevené špajdle napichajte kocky kuracieho mäsa, papriku, brokolicu a cibuľu, podávajte...
Zemiakový šalát s feta syrom
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na koliečka. Pridáme nasekanú cibuľku aj s vňaťou, olivy a feta syr. Všetký suroviny...
Bryndzová kroketa v pikantnom domácom ajvare
Baklažán pozdĺžne prekrojíme na polovicu, dužinu nakrojíme do tvaru mriežky.
Jarná bryndzová nátierka
Z bryndze, nadrobno nasekanej mladej cibuľky s vňaťou a z rastlinného masla vymiešame hladkú zmes, ...
Rebarborové tiramisu
Najskôr pripravíme kompót, ktorý musí byť studený. Rebarboru očistíme a nakrájame na asi 2 cm kúsky....
Cibuľový šalát
Cibule prekrojíme na polovice a nakrájame na tenké mesiačiky. Uhorku ošúpeme, pozdĺžne prekrojíme a nakrájame...
Mladý šalát JARIENKA
Plný vitamínov, minerálov, živých enzýmov, treba dopriať organizmu v najvyššej miere, aby pookrial...
Výborné mätové pesto
Rýchle a veľmi jednoduché jedlo, ktoré máme doma veľmi radi. Toto výborné pesto je moje najobľúbenejšie a robím ho často, najmä teraz keď je veľa čerstvej mäty....
Jahňacie stehno plnené špenátom a šampiňónmi
Keď som sa prvýkrát dostala k jahňaciemu mäsu, hľadala som recepty, ale bola som prekvapená ako málo som ich našla. Tak som experimentovala a vznikol tento recept....
Cuketové lodičky
Ceketu si prepolime . Vnútro vydlabeme nakrajame ich na kocky opečieme na cibuli ktoru sme orestovali do...
Uhorkovo-jablkový šalát
Šaláty sú v letných mesiacoch príjemným jedlom. Zasýtia, dodajú vitamíny a minerály a nezaťažia telo....
Prekladané zemiaky Keka
Sú tu vitamíny, enzými, minerály, antioxidanty, pre diabetikov škrob, tiež niečo proteínov...
Špenátová polievka s Tofu bazalka
Na rozpustenom masle opražíme najemno posekanú cibuľu a cesnak. Pridáme na kocky nakrájaný zemiak, ...