
Bryndzová kroketa v pikantnom domácom ajvare
Baklažán pozdĺžne prekrojíme na polovicu, dužinu nakrojíme do tvaru mriežky.

Kalerábový šalát
Jarné kaleráby sú veľmi vďačnou zeleninou na šaláty. Vyskúšajte tento, troška iný, šalát.

Uhorkovo-jablkový šalát
Šaláty sú v letných mesiacoch príjemným jedlom. Zasýtia, dodajú vitamíny a minerály a nezaťažia telo....

Treska so zeleninou
Vyskúšajte túto bielu rybu v kombinácií so zeleninou a skvelou chuťou Podravka Ajvaru. Určite si ju...

Hlávkový šalát so sedmokráskou
Jar nám už prišla a s ňou až aj prvé sedmokrásky. Málo kto vie, že aj...
Vláčny žihľavovo-orechový koláčik s citrónovou polevou
Zo žihľavy robím nielen čaj, ale varím rôzne jedlá a pečiem aj koláče....

Šľahačkové srdce s čerešňovým želé
Upiekla som koláčik, ktorý spĺňa všetky chute u nás v rodine. Je tam ovocie,...

Z-Z polievka s jarnou cibuľkou
Z-Z ako zemiakovo-zelerová :) Rýchla, jednoduchá a chutná. Škoda, že mi lepšie nevyšla úvodná...

Jarné závitky
Rezne naklepeme, osolíme a okoreníme. Na každý položíme plátok šunky, plátok syra a stočíme...

Svieže letné kuriatko
Tento recept som našla pred pár rokmi v časopise Zdravie a odvtedy je našej rodine veľmi obľúbený....

Špargľová polievka s paradajkami a bielym vínom
Dnes som chcela vyskúšať zo špargle niečo nové...

Jahňacina so špenátom
Komerčný recept<br /> Jahňacie mäsko a špenát je to pravé jarné občerstvenie na vašom stole. Jednoduchá príprava...

Jahodovo-mango raňajky od KajusiQQ
Tak keď som doma a nie na internáte mam k dispozícii mixér a veľa veľa času:)......

Špargľová polievka
Mali sme doma špargľu a nevedela som, čo s ňou, tak ma napadlo urobiť polievku...

Valeriánový šalát s údeným mäsom, cviklou a smotanovým chrenom
Pred prípravou mäso opláchneme a osušíme. Vložíme do pekáča, pridáme na polmesiačiky nakrájanú cibuľu, strúčiky cesnaku,...

Kozľacina s okrou v paradajkovej omáčke
Na marinádu dáme do misky kyslú smotanu, pridáme dva strúčiky cesnaku, ktorý nakrájame nadrobno a...

Prvý jarný šalátik
Tak jar sme už privítali s otvorenou náručou. Vonku je nádherne, teploty stúpajú , ...

Kaleráb plnený hubami
Mladé kaleráby vydlabeme, aby steny zostali hrubé 0, 5 cm. Naplníme hubovou plnkou, skrojené...

Bylinkové knedličky zapekané so zeleninou
Niet nad čerstvé suroviny, z ktorých sa zrodí omnoho chutnejšie, voňavejšie i zdravšie jedlo...

Špargľové tagliatelle
Odkukané nápady rodia ďalšie nápady... stačí raz vziať na špargľu škrabku a už to ide...

Šalát zo špenátu
Umytý špenát dáme variť do osolenej vody, ale nie celkom domäkka. Potom ho precedíme a...
Rizoto s mäsom a hroznovými listami
Fantasticky chutné rizoto, ku ktorému stačí už len šalát, alebo kyslé uhorky. Ja toto...

Špenátovo-parmezánové suflé
Výborný rýchly nákyp vhodný aj na raňajky, desiatu či olovrant.

Pečienky s medvedím cesnakom
Keď je sezóna medvedieho cesnaku, tak je medvedí cesnak vo všetkých mojich jedlách, vrátane rannej...

Pečený lilek s oblohou
V troubě nebo na pánvi, na ohni, opečeme celé papriky do černé barvy až se...

Dusená jarná zelenina s dubákmi na Chardonnay s parmezánom
Mám mladú jarnú zeleninku v bio kvalite, zaslúžila si prípravu na kvalitnom suchom bielom víne, ...

Paštétová nátierka Savuré Púr Šató
Táto nátierka nepatrí medzi racionálne a diétne, nakoľko som v nej použila konzervovú paštétu, čiže...

Medvědí česnečka ze sušených hub se strouháním
Kombinace a chuť sušených hub s česnekem, doplněná česnekem medvědím a strouháním (mrveničkou)

Jarné redkvičky à la Východ
Mám veľmi rada červené redkvičky v šaláte či na chlieb, ale zmena je život a tak...

Sushi na Hina Matsuri
3. marec je pre dievčatá v Japonsku veľmi špeciálnym dňom. Oslavuje sa Hina Matsuri, ...
Žihľavová praženica
Žihľava je veľmi zdravá bylinka, ktorá sa môže v kuchyni použiť rovnako ako špenát. Veľmi...