Zubáč so špargľovou penou a s karfiolovým pyré
Jozef Riska
šéfkuchár Savoy Restaurant v hoteli Radisson Blu Carlton**** Bratislava, 15. mája 2018
šéfkuchár Savoy Restaurant v hoteli Radisson Blu Carlton**** Bratislava, 15. mája 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
45 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Zubáča nakrájame na 200–gramové porcie a upečieme. Karfiol a čierny cesnak povaríme v smotane, scedíme a rozmixujeme so soľou a s korením, podľa potreby prilievame smotanu, aby sme dosiahli správnu hustotu pyré.
- 2
Zo zelenej špargle odrežeme vrchy a spolu s bielou špargľou oblanšírujeme. Zvyšok špargle uvaríme vo vode domäkka, ochutíme soľou a korením, rozmixujeme, ohrejeme približne na 60 °C, pridáme lecitín a mixujeme ručným mixérom, kým nevznikne pena, ktorú pozbierame lyžicou a podávame so zubáčom.
Tiež zubáč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu