Zubáč so špargľovou penou a s karfiolovým pyré

Jozef Riska
šéfkuchár Savoy Restaurant v hoteli Radisson Blu Carlton**** Bratislava, 15. mája 2018
Zubáč so špargľovou penou a s karfiolovým pyré
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
45 minút
príprava

Suroviny

800 g
400 g
100 g (čierny fermentovaný)
150 g
5 g
200 ml




Postup

  1. 1

    Zubáča nakrájame na 200–gramové porcie a upečieme. Karfiol a čierny cesnak povaríme v smotane, scedíme a rozmixujeme so soľou a s korením, podľa potreby prilievame smotanu, aby sme dosiahli správnu hustotu pyré.

  2. 2

    Zo zelenej špargle odrežeme vrchy a spolu s bielou špargľou oblanšírujeme. Zvyšok špargle uvaríme vo vode domäkka, ochutíme soľou a korením, rozmixujeme, ohrejeme približne na 60 °C, pridáme lecitín a mixujeme ručným mixérom, kým nevznikne pena, ktorú pozbierame lyžicou a podávame so zubáčom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia