Foto: dorisa
Upiekla som koláčik, ktorý spĺňa všetky chute u nás v rodine. Je tam ovocie, želé, šľahačka, výborný sirup a ešte aj pistácie. Len Zobraziť celý popisUpiekla som koláčik, ktorý spĺňa všetky chute u nás v rodine. Je tam ovocie, želé, šľahačka, výborný sirup a ešte aj pistácie. Len sa tak za ním zaprášilo.
porcií
príprava
na 160 °C
Suroviny
300 g |
|
200 g |
|
200 g |
|
60 g |
|
50 ml |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
4 ks |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
1 hrnček drvené na ozdobu |
|
1 ks |
|
125 ml |
|
300 g |
|
Postup
-
1
V hlavnej úlohe je sirup na Sodastream- Redberry a čerešne zo záhradky.
-
2
Pripravila som si ostatné suroviny.
-
3
Maslo s cukrom(150g) vymiešame...
-
4
...pridáme vajcia, pudingový prášok, tiež aj vanilkový cukor...
-
5
...potom pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva, premiešame.
-
6
Keďže som ešte túto formu na pečenie nepoužívala, tak som ju vyumývala saponátom a potom vyutierala. Natrela som ju tukom. Do takto pripravenej formy som preniesla cesto. Cesto uhladíme stierkou.
-
7
Na vrch cesta dáme nasekané a aj pomleté oriešky, ja som volila pistácie. Takto upravené srdiečko dáme do rúry piecť asi na 40 minút, pri teplote 160 stupňov. každý musí kontrolovať pečenie, podĺa druhu formy a výšky cesta.
-
8
Kým sa koláč pečie, pripravíme si plnku z čerešní. V kastróli s trochou vody dáme odkôstkované čerešne prevrieť , spolu so 6O g cukru. Potom ich pomixujeme, ponorným mixerom, nie celkom dohladka.
-
9
Potom vrátime čerešne do kastróla a zo šťavy z dusenia si urobíme želé, a to zmiešaním tortového želé so šťavou. Necháme prejsť varom podĺa návodu na prípravu želé. Chuť čerešní zvýrazníme sirupom Redberry. Zvýrazní sa aj farba. Želé necháme trocha ochladnúť.
-
10
Po 40 minútach je koláčik upečený, necháme ho vychladnúť...
-
11
...potom ho veľkým nožom prekrojíme v strede na dve časti.
-
12
Zo šľahačky v prášku spolu s cukrom vyšľaháme tuhú šľahačku(podľa návodu na obale-125ml mlieka)
-
13
Na spodok korpusu navrstvíme želatinovú zmes čerešní, potom na ňu nanesieme šĺahačku ...
-
14
...a nakoniec všetko prikryjeme korpusom s pistáciami.
-
15
Srdiečko som zdobila týmto "zdobičom".
-
16
Koláčik rozkrájame, ozdobíme a podávame. Je fajnový, teda bol fajnový, už sa spapal.
Diskusia k receptu