Hubové rizoto
Hubové rizoto

Risotto s reďkovkovými listami a májovkami

dora - fotkadora, 29. mája 2017
Risotto s reďkovkovými listami a májovkami
Foto: dora

Akú máte sezónu reďkoviek vy? Mne v parenisku vyrástli len listy, ale vonku z neho, kde som reďkovky siala dlho potom sú krásne veľké, utešené...

2
porcie
45 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

110 g
z cca 8 ks domácich reďkoviek
180 g (na risotto)
1 strúčik
1/2 ks
1 l horúci
podľa chuti (typu parmezán)
na ozdobenie a dochutenie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cibuľu a cesnak nasekáme nadrobno. Na panvici rozohrejeme olej a hodíme naň pokrájanú cibuľku, osolíme, aby pustila šťavu. Keď je opražená dosklovita, pridáme cesnak a ešte chvíľu pražíme spolu. Vsypeme ryžu a restujeme.

  2. 2

    Podlejeme vývarom tesne nad hladinu a prikryjeme.

  3. 3

    Májovky nakrájame, reďkovkové listy nasekáme nadrobno. Risotto priebežne podlievame horúcim vývarom a premiešavame.

  4. 4

    Keď je ryža už takmer uvarená, vsypeme huby a reďkovkové listy a necháme dodusiť ešte cca 5 min. Nezabúdajme prilievať vývar, risotto musí byť krémové, nebojme sa toho, ryža veľa nasiakne, nesmie byť suchá. Treba vystihnúť ten moment, keď je na skus jemne tvrdkavá, nesmie byť rozvarená, nesmie to byť mazľavá guča, má byť jemnej krémovej polotekutej konzistencie.

  5. 5

    Hotové krémové risotto dozdobíme celými alebo nasekanými lístkami petržlenu a hoblinkami tvrdého syra. Je výborné!

Diskusia k receptu