Risotto s reďkovkovými listami a májovkami
Foto: dora
Akú máte sezónu reďkoviek vy? Mne v parenisku vyrástli len listy, ale vonku z neho, kde som reďkovky siala dlho potom sú krásne veľké, Zobraziť celý popisAkú máte sezónu reďkoviek vy? Mne v parenisku vyrástli len listy, ale vonku z neho, kde som reďkovky siala dlho potom sú krásne veľké, utešené...
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
110 g |
|
z cca 8 ks domácich reďkoviek |
|
180 g (na risotto) |
|
1 strúčik |
|
1/2 ks |
|
1 l horúci |
|
podľa chuti (typu parmezán) |
|
na ozdobenie a dochutenie |
|
|
|
|
Postup
-
1
Cibuľu a cesnak nasekáme nadrobno. Na panvici rozohrejeme olej a hodíme naň pokrájanú cibuľku, osolíme, aby pustila šťavu. Keď je opražená dosklovita, pridáme cesnak a ešte chvíľu pražíme spolu. Vsypeme ryžu a restujeme.
- 2
Podlejeme vývarom tesne nad hladinu a prikryjeme.
- 3
Májovky nakrájame, reďkovkové listy nasekáme nadrobno. Risotto priebežne podlievame horúcim vývarom a premiešavame.
- 4
Keď je ryža už takmer uvarená, vsypeme huby a reďkovkové listy a necháme dodusiť ešte cca 5 min. Nezabúdajme prilievať vývar, risotto musí byť krémové, nebojme sa toho, ryža veľa nasiakne, nesmie byť suchá. Treba vystihnúť ten moment, keď je na skus jemne tvrdkavá, nesmie byť rozvarená, nesmie to byť mazľavá guča, má byť jemnej krémovej polotekutej konzistencie.
- 5
Hotové krémové risotto dozdobíme celými alebo nasekanými lístkami petržlenu a hoblinkami tvrdého syra. Je výborné!
Tiež hubové rizoto:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu