Foto: nonna
Táto nátierka nepatrí medzi racionálne a diétne, nakoľko som v nej použila konzervovú paštétu, čiže kyselinotvornú aj s chemickými stabilizátormi, čiže z hľadiska Ajurvédy Zobraziť celý popisTáto nátierka nepatrí medzi racionálne a diétne, nakoľko som v nej použila konzervovú paštétu, čiže kyselinotvornú aj s chemickými stabilizátormi, čiže z hľadiska Ajurvédy nepoužiteľnú a tiež maslo a teda nasýtené tuky. V malom množstve a v dlhších časových intervaloch však fatálne uškodiť nemôže. Navyše v určitej nevysokej koncentrácii je potrebný aj cholesterol s nízkou hustotou. Nezdravosť som sa snažila vyvážiť väčším množstvom cibuľovín.Tie vyväzujú tuky a bránia ukladaniu v žírnych bunkách
porcie
príprava
na 30 °C
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny.
-
2
Cibuľu, cesnak dobre umyjeme. Cibuľku aj cíby nakrájame na tenké kolieska, cesnak na malé kúsky, použila som aj listy a hornú čašť byle v dĺžke asi 20cm, táto je ešte dosť mäkká a šťavnatá. Všetko pokrájame na krátko. Maslo posekáme na menšie kúsy, paštétu vyberieme z kelímka.
-
3
Cibuľku aj cesnak v panvici zalejeme vínom, okoreníme, premiešame a dáme zohriať asi na 5 minút na teplotu, pri ktorej sa udrží na panvicu ruka.
-
4
Pridáme maslo a za tepla rozmiešame, trošku osolíme.
-
5
Potom nasleduje paštéta, rozmiešame.
-
6
Nakoniec do zmesi dobre vmiešame tvaroh.
-
7
Prelejeme do kelímka, misky a dáme stuhnúť do chladničky.
-
8
Konečné dielo.
-
9
Ráčte zdegustovať a si pošmáknuť!
Diskusia k receptu