Paštétová nátierka Savuré Púr Šató fotorecept

nonna - fotkanonna, 29. júna 2013
Paštétová nátierka Savuré Púr Šató (fotorecept)
Foto: nonna

Táto nátierka nepatrí medzi racionálne a diétne, nakoľko som v nej použila konzervovú paštétu, čiže kyselinotvornú aj s chemickými stabilizátormi, čiže z hľadiska Ajurvédy Zobraziť celý popisTáto nátierka nepatrí medzi racionálne a diétne, nakoľko som v nej použila konzervovú paštétu, čiže kyselinotvornú aj s chemickými stabilizátormi, čiže z hľadiska Ajurvédy nepoužiteľnú a tiež maslo a teda nasýtené tuky. V malom množstve a v dlhších časových intervaloch však fatálne uškodiť nemôže. Navyše v určitej nevysokej koncentrácii je potrebný aj cholesterol s nízkou hustotou. Nezdravosť som sa snažila vyvážiť väčším množstvom cibuľovín.Tie vyväzujú tuky a bránia ukladaniu v žírnych bunkách

3
porcie
7 minút
príprava
5 minút
na 30 °C

Suroviny

115 g
60 g
60 g
0,75 dcl
1 ks
1 ks
1/4 ČL




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny.

    Paštétová nátierka Savuré Púr Šató (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cibuľu, cesnak dobre umyjeme. Cibuľku aj cíby nakrájame na tenké kolieska, cesnak na malé kúsky, použila som aj listy a hornú čašť byle v dĺžke asi 20cm, táto je ešte dosť mäkká a šťavnatá. Všetko pokrájame na krátko. Maslo posekáme na menšie kúsy, paštétu vyberieme z kelímka.

    Paštétová nátierka Savuré Púr Šató (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cibuľku aj cesnak v panvici zalejeme vínom, okoreníme, premiešame a dáme zohriať asi na 5 minút na teplotu, pri ktorej sa udrží na panvicu ruka.

    Paštétová nátierka Savuré Púr Šató (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme maslo a za tepla rozmiešame, trošku osolíme.

    Paštétová nátierka Savuré Púr Šató (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Potom nasleduje paštéta, rozmiešame.

    Paštétová nátierka Savuré Púr Šató (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Nakoniec do zmesi dobre vmiešame tvaroh.

    Paštétová nátierka Savuré Púr Šató (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Prelejeme do kelímka, misky a dáme stuhnúť do chladničky.

    Paštétová nátierka Savuré Púr Šató (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Konečné dielo.

    Paštétová nátierka Savuré Púr Šató (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Ráčte zdegustovať a si pošmáknuť!

    Paštétová nátierka Savuré Púr Šató (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

radulienka
Mňamková nátierka, len nemám momentálne čas ju urobiť, ale skočím si na ňu k tebe, mám na ňu veľku chuť...
nonna
Si vítaná, ako vždy! Bude Ťa očakávať slávnostne prestreté......
jerica
Určite ju robiť nebudem, ale pochválim pekné úvodné foto, pekne si sa pohrala s prestieraním. Môj dôvod nerobenia, tá kombinácia surovín by mi nechutila, ale určite kto má rád takto ladené resp. kombinované suroviny, ten si možno vyberie tvoj recept :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia