Hlávkový šalát so sedmokráskou

natt - fotkanatt, 13. marca 2013
Hlávkový šalát so sedmokráskou
Foto: natt

Jar nám už prišla a s ňou až aj prvé sedmokrásky.Málo kto vie, že aj sedmokrásky sa dajú jesť. A pritom je to taká zdravá kvetinka! Podporuje látkovú výmenu, prečistuje krv a odvodňuje. A dá sa zjesť celá, od lístkov až po kvietok. Tak už len ochutnať :)

2-4
porcie
5 minút
príprava

Suroviny

1 ks
1 kytička
2 PL
1 - 2 PL
1 hrsť

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Hlávkový šalát očistíme, listy rozdelíme a poriadne umyjeme aj s kvetmi a lístkami sedmokrások.

  2. 2

    zarobíme si zálievku s jabĺčkovím octom. Dáme 2 pl octu a 1-2 lyžice cukru. Primiešame vodu podľa potreby ( ochutnávame).

  3. 3

    Šalát zo sedmokrások a šalátu dáme do veľkej misky a zalejeme zálievkou. Pridáme lieskové oriešky. Podávame :)

Diskusia k receptu

8 komentárov k receptu
je toho kopec čo sa dá papkať a nájdeme to na lúke. Preto už veľmi chcem jar, nech môžem trošku "nakúpiť" na lúčke :)
je toho kopec čo sa dá papkať a nájdeme to na lúke. Preto už veľmi chcem jar, nech môžem trošku "nakúpiť" na lúčke :)

Pridaj komentár k receptu: