Foto: natt
Jar nám už prišla a s ňou až aj prvé sedmokrásky.Málo kto vie, že aj sedmokrásky sa dajú jesť. A pritom je to taká Zobraziť celý popisJar nám už prišla a s ňou až aj prvé sedmokrásky.Málo kto vie, že aj sedmokrásky sa dajú jesť. A pritom je to taká zdravá kvetinka! Podporuje látkovú výmenu, prečistuje krv a odvodňuje. A dá sa zjesť celá, od lístkov až po kvietok. Tak už len ochutnať :)
porcie
príprava
Postup
-
1
Hlávkový šalát očistíme, listy rozdelíme a poriadne umyjeme aj s kvetmi a lístkami sedmokrások.
- 2
zarobíme si zálievku s jabĺčkovím octom. Dáme 2 pl octu a 1-2 lyžice cukru. Primiešame vodu podľa potreby ( ochutnávame).
- 3
Šalát zo sedmokrások a šalátu dáme do veľkej misky a zalejeme zálievkou. Pridáme lieskové oriešky. Podávame :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu