Mňam cestovina s tvarohom
Preto cestovina, lebo som ju použila namiesto halušiek. Viac nám to chutí, je to rýchle a dobré....
Cestoviny s mletým mäsom
Tento recept robím strašne rada, lebo je chutný a hlavne rýchly. Prajem dobrý chuť všetkým...
Kokosové šuhajdy
Keďže šuhajdy ako klasika nemôžu na vianočnom stole chýbať pripravila som tento rok nielen čokoládové, ale...
Parížsky šalát
Ďalší z mojich šalátov, ktorý si robím zásadne doma. Ochutnajte, je výborný.
Bratislavské rezy
cesto: žltky /7-lebo 1 dáme variť do krému / zmiešame s cukrom, pridáme vodu, múku,...
Najlepší mrkvový koláč
Tento kolac je vhodny pri vsetkych moznych prilezitostiach, ci uz oslavy, ci ako dezert po...
Skalické trdelníkové rohlíčky
Cesto dobre vymiesime, necháme nakysnúť ( premiesiť aspoň 3 krát), rozdelíme na bochníky a tie rozšúlame.
Patizón v syrovom cestíčku
Patizon som vždy obalovala klasicky v trojobale, ale v práci spomínali tento recept na cestíčko, tak som...
Falošný brusnicový kompót
Tento recept mám asi 25 rokov. Som rada, že som ho získala od priateľky Zdenky. Robievam ho...
Krupicová polievka
do rozpalenej flory dame krupicu a rychlo miesame za staleho miesania pridame rozhabarkovane vajicko a zamiesame aby...
Lístkové oškvarkové pagáčiky k vínu
Zajtra budeme mať milú návštevu, pre ktorú som napiekla lístkové oškvarkové pagáčiky ako pohostenie k vínu...
Východniarske džadky
toto jednoduché jedlo mi robievala moja babka... a potom som ho robila dcérke, keď bola...
Údená slanina alebo mäso
Domáci recept na údenie slaniny, bôčiku, krkovičky alebo iného bravčového mäsa.
Pravá zabíjačková tlačenka
Mäso z hlavy, koleno, jazyk a srdce uvaríme spolu s kožami v malom množstve vody...
Koložvárska kapusta od „piliny“
Pokrájame si cibuľu nadrobno, k tomu niekoľko strúčikov cesnaku a osmahneme na oleji...
Pretláčané zemiaky ako ich robím ja
Takto upravené zemiaky podávam ako prílohu k akémukoľvek pečenému či vysmážanému mäsu, nielen k bravčovému, ...
Vyprážaná tekvica v cestíčku a strúhanke
Podľa opisov grékov a rimanov tekvicu poznali a obľubovali ju aj v staroveku. Pre indiánov slúžila ako...
Burgyňáky
alebo Kabáče. Názov "kabáče" vznikol pravdepodobne skomolením slova pagáče. V našej rodine sa pečú v...
Krémová brokolicová polievka
Cibuľu na jemno nakrájame a opražíme na oleji (v hrnci), keď je akurát pridáme umytú, ...
Pečené plnené kuracie prsia
Naplnila som kuracie prsia a opiekla som ich na oleji, ako náplň som zvolila osvedčenú kombináciu:...
Kurací paprikáš trošku inak
Recept mám z Maďarska od známej moderátorky programu "Gasztroangyal", ktorý je prevažne o varení zabudnutých jedál starých materí, ale aj o novej modernej gastronómii....
Zemiakové knedličky plnené ovocím (Gombovce)
Toto patri k mojim najoblubenejsim jedlam, tak to vyskusajte aj vy, mozno bude patrit aj...
Tatarčené pirohy
Jednou zo špecialít gazdiniek zo severovýchodného Slovenska sú tatarčené pirohy, ktorých názov je odvodený od tatarky...
Slovenská dobrotka na taliansky spôsob
Toto je ten najrýchlejší zákusok aký poznám. Rýchlo spravený, rýchlo zjedený.
Kapusta s mäsovými guľkami podľa Gizky Oňovej
V čom je tajomstvo kapusty s mäsovými guľkami Gizky Oňovej nám prezradí v tomto videu.
Eskimo rezy
Priateľka mi doniesla recept na eskimo rezy, pátrala som na vareche, či už niekto dal...
Zemiaky s vajcom
Jednoduché, lacné a veľmi chutné rýchle jedlo... možno to poznáte a tiež si robíte takúto pochúťku....
Jemne pikantný perkelt z kuracích žalúdkov = zuziek = so slovenskou ryžou
Jeden z receptov, ktoré ma sprevádzajú už od pokolískovského veku. Doma, pod Šibenou horou,...
Zemiakové šúľance na slano
Cesto: Zemiaky si nastúhame na strúhadle ako mrkvu. Na dosku dáme postrúhané zemiaky, hrubú múku,...