Kôprová omáčka
Kôprová omáčka

Kôprová omáčka videorecept

tvvarecha - fotkaTV Varecha, 22. mája 2024

Pre všetkých, čo milujú chuť kôpru, tu máme perfektný recept na vynikajúcu kôprovú omáčku. Bude dokonalá len tak so zemiakmi, ale aj s vareným Zobraziť celý popisPre všetkých, čo milujú chuť kôpru, tu máme perfektný recept na vynikajúcu kôprovú omáčku. Bude dokonalá len tak so zemiakmi, ale aj s vareným či pečeným mäsom alebo s volským okom.

4
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 PL
2 PL
600 ml (alebo zeleninový)
2 ČL
podľa chuti
200 ml
50 g čerstvý
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Do rozohriateho masla vsypeme múku, rozmiešame a pripravíme svetlú zápražku. Tú zalejeme vývarom a dôkladne rozmiešame.

  2. 2

    Dochutíme soľou, cukrom a spolu povaríme aspoň 10 minút. Potom pridáme smotanu a ešte raz prevaríme.

  3. 3

    Nadrobno nasekaný kôpor prisypeme do omáčky, premiešame, podľa chuti pridáme ocot. Podávame s knedľou, so zemiakmi, s mäsom alebo vareným vajíčkom.

Diskusia k receptu

boxik
Kôprová omáčka v každej podobe. Jednoduché a geniálne jedlo , ten čo ho vymyslel by si zaslúžil Nobelovu cenu , ak by bola takáto kategória.
1x sracz
chemik
Dovolím si doporučit jeden praktický krok: Hned na začátku si svazek kopru nasekáme z hora a z boku tak jemně jak chceme. Zbytky stonků nasekaných nahrubo dáme ihned vařit do trochy vývaru nebo vody a jím pak chuťově obohatíme omáčku.
1x sracz
evanaaa
Dala by som menej vývaru, či vody, a viac smotany a kôpor úplne nakoniec, aby som ho už veľmi nevarila, aj dochutenie až po pridaní smotany (cukor, ocot).......




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia