Foto: palokuchki
Inspiraciu na toto jedlo som dostala u sestry pri mojej poslednej navsteve na Slovensku. Helenka ho ale pre mna pripravila s kuracinou. Ja Zobraziť celý popisInspiraciu na toto jedlo som dostala u sestry pri mojej poslednej navsteve na Slovensku. Helenka ho ale pre mna pripravila s kuracinou. Ja som mala doma krkovicku, tak som to skusila urobit takto.
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Krkovicku som nakrajala na hrubsie platky. Z obidvoch stran som ju nasolila a okorenila. Nerozklepavala som ju.
-
2
Pripravila som si paradajky, papriku, olivy, sampiony som nakrajala na stvrtky a cibulu na vacsie mesiacky.
-
3
Platky masa som oprazila na rozpalenom oleji a ulozila som ich do zapekacej misky.
-
4
Na olej kde som oprazila maso som vlozila nakrajanu cibulu.
-
5
Cibulu som prazila na miernom ohni, pokym sa nerozpustilo vsetko co zostalo na dne hnca po oprazenom mase.
-
6
K cibuli som potom pridala nakrajanu papriku a sampiony. Vsetko som spolu chvilu prazila.
-
7
Medzitym som si nakrajala osupane paradajky a vybrala som kostky z oliv.
-
8
Tieto som tiez potom vlozila medzi ostatnu zeleninu. Chvilu som vsetko spolu poprazila asi tak 2-3 minuty.
-
9
Zeleninu som zaliala vodou, osolila a okorenila podla chuti.
-
10
Pripravenou zeleninovou zmesou som zaliala opecene platky masa. Maso som prikryla a dala som ho piect do vyhriatej rury 200C.
-
11
Po hodine som maso odokryla a premiesala. Ked treba moze sa omacka este prichutit. Maso som znova prikryla a dala som ho na dalsiu hodinu do rury.
-
12
Po hodine bolo maso upecene. Cast omacky som odobrala do misky a rozmixovala som ju. Rozmixovanu omacku som potom vyliala naspat na maso a vsetko som spolu premiesala. Omacka sa takto pekne zahustila.
Diskusia k receptu