Foto: matus113
Vhodné na silvestrovský stôl.
príprava
na 160 °C
Postup
-
1
Do misy dáme 250 g polohrubej múky, 100 ml mlieka, 1 malú lyžičku sódy bikarbony a 125 g masla postrúhame, aby sa cesto lepšie vypracovávalo.
- 2
Plnka- do misy dáme 150 g postrúhaneho eidamu, 2 malé lyžičky červenej papriky a 125 g masla opäť postrúhame kvôli lepšiemu vypracovávaniu. Vypracované cesto a plnku rozdelíme na približne 3 rovnaké časti.
- 3
Prvú časť cesta vyvaľkáme a naň rozotrieme prstami plnku. Cesto potom stočíme na roládu, ktorú zabalíme do fólie a dáme buď na 1 deň do chladničky alebo na hodinu do mrazničky. Takto postupujeme aj s ostatnými dvomi časťami.
- 4
Stuhnuté rolády pokrájame na kolieska a poukladáme na plech vyloženým papierom na pečenie. Posypeme vegetou, rascou a dáme piecť na 160 stupňov na 20 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Nakoniec som ich vyhodila.
Môj recept je podobný ako tento, akurát sa mi zdá, že toto je polovičná dávka, ja robím z 500g múky.
varecha.pravda.sk/recepty/vegetky-fotorecept/10255-recept...
Chcela by som ich vyskusat na Silvestra, ale sme iba 2 tak zrejme budem robit z polovicnej davky....