Foto: brano24
Máte radi tatársky biftek ? Idem robiť marinované hovädzie steaky z falošnej sviečkovej (postup tu zavesím), tak tie ,,nesúmerné kúsky" mäska čo mi ostanú Zobraziť celý popisMáte radi tatársky biftek ? Idem robiť marinované hovädzie steaky z falošnej sviečkovej (postup tu zavesím), tak tie ,,nesúmerné kúsky" mäska čo mi ostanú spracujem (pre IBA seba)trocha ,,ináč" :-). Moje totiž tatarák nechcú. Ani nevedia o čo prichádzajú.
porcie
príprava
na 160 °C
Postup
-
1
Mäsko dáme stuhnúť na 45 min do mraziaka a ostrým nožom ho naškriabeme. Ak nemáme skúsenosti so škriabaním mäska, alebo nemáme dosť času, alebo sa nám nechce :-) (ako mne) tak mäsko jednoducho pomelieme.
-
2
Cibuľu pokrájame na čo najmenšie kocečky a pridáme k pomletému mäsu. Pridáme žĺtok - dva, podľa veľkosti, osolíme a pridáme všetky zvyšné ingrediencie. Pridáme ešte čajovú lyžičku Extra panenského oleja a dobre vymiešame. Môžeme pridať trošku petržlenovej vňate...Nakoľko začala konečne Jar, a ja som včera našiel čerstvý ,,medvedí cesnak" tak som použil ten, ale len lístok-dva, lebo je fest silný, mladý čerstvý.
- 3
Na bravčovej masti si opečieme hrianky. Riadne ich potrieme cesnakom a ešte VIAC tatarákom.....Dobrú chuť .
- 4
POZNÁMKA ! Chcel som pridať viac fotiek, ale server je nejaký slabučký. Nezobral ich.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
dobrota od teba. Super !!!
worcesterskú a tabasco som neaplikoval,ale na tom vlastne nezáleží.Každý znás máme tie chuťové bunky ináč nastavené.Nabudúce vyskúšam podla teba.Inšpirácia dobrá a aj tatarák určite.
www.alouettecheese.com/recipes/appetizers/crumbled-goat-cheese...
Poznám worchester aj tobasco,ale snimi sa nekamarátim.Kamarát kuchár v Nitre mi to miešal z týchto surovýn resp.korenín.Hovedzia sviečková/žltok/
kečup/cibula/rasca mletá/korenie č.mleté/sol/Samozrejme bolo to pred 30r.