príprava
na 180 °C
Suroviny
| 350 g |
|
| 350 g |
|
| 30 g |
|
| 300 ml |
|
| 150 g |
|
| 100 g |
|
| 3 ks |
|
| štipka |
|
| Plnka: | |
| 250 g |
|
| 1 ks |
|
|
|
|
| Posýpka: | |
| 5 PL |
|
| 3 PL |
|
| 100 g |
|
| na potretie |
|
Postup
-
1
Preosejeme múku, cukor, pridáme štipku soli. Rozpustíme si maslo a necháme ho vychladnúť, aby bolo teplé, nie horúce. Pripravíme si kvások z kvasnic, kávovej lyžičky cukru a vlažného mlieka. Do pripravenej múky dáme kvások, žĺtky a rozpustené maslo, postupne pridávame vlažné mlieko a vypracujeme cesto najskôr v miske, potom dáme cesto na dosku a ešte rukami dobre vypracujeme. Dáme naspäť do misky, prikryjeme a necháme kysnúť cca 30 minút.
- 2
Pokiaľ nám vykysne cesto pripravíme si posýpku, dáme do misky múku, cukor a maslo a rukou spracujeme na posýpku. Pripravíme si plnku z tvarohu, dáme do misky tvaroh a vanilkový cukor (ak mám citrón bio dávam aj nastrúhanú citrónovú kôru) a vidličkou vypracujeme plnku. Pripravíme si lekvár a rozšľahané vajíčko.
- 3
Vykysnuté cesto dáme na dosku, rozdelíme na dve časti, prepracujeme do bochníkov, necháme kysnúť ďalších asi 10 minút. Potom obidva bochníky jeden po druhom rozvaľkáme, pokrájame na štvorce a plníme tvarohovou plnkou. Vyformujeme rukami buchty, ktoré ukladáme na plech vyložený pečiacim papierom (papier pomastíme rozpusteným maslom). Buchtu sploštíme a prstami vytvoríme v každej jamku, do ktorej dáme lekvár. Potom buchty potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme posýpkou.
- 4
Takto pripravené buchty necháme ešte kysnúť znova asi 15 - 20 minút.
- 5
Rúru si zohrejeme na 180 stupňov a vložíme pripravené buchty. Pečieme 30 minút.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Výborný popis, aj pre začiatočníkov. Chválim. 5*
*****