Diviačie ragú fotorecept

pusta - fotkapusta, 2. januára 2014
Diviačie ragú (fotorecept)
Foto: pusta

Prišla sezóna diviny, my ju zbožňujeme na všetky spôsoby. Dnes som pripravila diviačie stehno v menej známej úprave, ale veľmi chutnej. Trošku pracná príprava, Zobraziť celý popisPrišla sezóna diviny, my ju zbožňujeme na všetky spôsoby. Dnes som pripravila diviačie stehno v menej známej úprave, ale veľmi chutnej. Trošku pracná príprava, ale s vynikajúcim výsledkom, tá námaha sa oplatí - odporúčam vyskúšať.

4 - 6
porcie
30 minút
príprava
150 minút
na 70 - 80 °C

Suroviny

600 g
150 g
200 g alebo sušené/iné
50 g
100 g
150 g
3 ks
3 strúčiky (veľké)
2 PL
podľa chuti
podľa chuti
3 guličky
6 guličiek
 podľa potreby




Postup

  1. 1

    Diviačie stehno som pokrájala na kocky asi 4x4 cm.

    Diviačie ragú (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pripravila som si cibuľu, cesnak a domácu údenú slaninu.

    Diviačie ragú (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Očistenú mrkvu a zeler som pokrájala na hrubšie kusy.

    Diviačie ragú (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    V hrnci som rozpustila maslo,..

    Diviačie ragú (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    pridala som zeleninu,...

    Diviačie ragú (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ...postupne som ju skaramelizovala z každej strany - asi 10 minút, potom som ju vybrala na tanier.

    Diviačie ragú (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pridala som mäso a na prudkom plameni...

    Diviačie ragú (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    ...som ho opekala prudko z každej strany do hneda - asi 15 minút, vybrala som ho na tanier a...

    Diviačie ragú (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    ...do výpeku som pridala domácu údenú slaninku.

    Diviačie ragú (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Ked sa opiekla, pridala som na hrubo pokrájanú cibuľu, opiekla som ju a...

    Diviačie ragú (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    ...pridala som cesnak pokrájaný na plátky, nechala som ho rozvoňať asi 1 minútu,..

    Diviačie ragú (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    ...mletú červenú papriku som nechala rozpustiť za stáleho miešania v horúcom tuku.

    Diviačie ragú (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    K tomuto základu som vrátila opečené diviačie mäsko, ktoré...

    Diviačie ragú (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    som podliala horúcou vodou len po úroveň mäska, pridala som skaramelizovanú zeleninu, jemne osolila /pozor údená slanina je dosť slaná/ a...

    Diviačie ragú (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    ..okorenila čerstvo mletým čiernym korením.

    Diviačie ragú (fotorecept) - obrázok 15
  16. 16

    Prikryla som pokrievkou a dusila som na miernom plameni za občasného podliatia horúcou vodou.

    Diviačie ragú (fotorecept) - obrázok 16
  17. 17

    Pridala som mrazené suchohríby,...

    Diviačie ragú (fotorecept) - obrázok 17
  18. 18

    ...celé nové korenie a celé borievky.

    Diviačie ragú (fotorecept) - obrázok 18
  19. 19

    Dusila som do zmäknutia mäska celkom asi 2 a 1/2 hodiny.

    Diviačie ragú (fotorecept) - obrázok 19
  20. 20

    Podávala som horúce so zemiakovou kašou, ktorá sa nám najviac hodila k úžasnej voňavej šťavičke so suchohríbami, údenou slaninkou, zeleninkou a šťavnatým mäkkučkým mäsíčkom ako masielko s chuťou použitého korenia a ostatných ingrediencií. Prajem dobrú chuť! :-)

    Diviačie ragú (fotorecept) - obrázok 20
  21. 21

    Náš mladý si pochutnáva :-))))) to si už 2.krát pridal :D

    Diviačie ragú (fotorecept) - obrázok 21

Diskusia k receptu

ariesi
divinu ja lubim,aj vsetky ostatne ingrediencie, vyzera to prudko jedle, ukladam
denyany
Slinky mi len tak tečú pri čítani tvojho receptu. Diviaka som už robila, chutil nám, určite vyskúšam aj tento spôsob prípravy.
sracz
Ľudová múdrosť "rečie": Dobré jedlo nikdy nie je zlé a naviac, nikdy ho nie je dosť!!! Na moje gurmánske šťastie, mal som možnosť ochutnať špeciality už z množstva ich "darcov" a každá z nich vo mne zanechala príjemné chuťové pocity! Zvláštnosťou bolo mäso z kríženca divého kanca s domácou prasnicou, ktoré pripravil môj priateľ MVDr. Janko Miško a ja som obetavo dobrovoľne plnil funkciu ochutnávača! -:))) Veľmi sa mi pozdáva aj Tvoj rcp, milá @pusta mimo iného aj tým, že v ňom používaš suchohríby a jalovec. Určite, ak budem mať najbližší "prísun" diviny, ju pripravím podľa Teba, len borievku (mám jej našťastie dostatok) určite pomeliem! Takto je jej aróma oveľa výraznejšia! Ď*a*k*u*j*e*m Ti za "nakopnutie" a prajem chutné varenie aj v tomto roku!
lyali
Divinu máme radi, sem-tam sa k nej dostaneme a tvoje divičie v podstate na zeleninke a hubkách, šmrncnuté slaninkou a tými borievkami - môže byť. Musím popozerať aj Tvoje ostatné divinové recepty, isto ich máš za poriadne priehrštie nápadov :-) Takže teším na mäsko rozplývajúce sa na jazyku :-)
pusta
@ariesi , je to veru prudko jedlé, poteší ma, ak vyskúšaš, potom poprosím, keby si dal vedieť :-)
dakujem za pochvalu a uloženie do kk.
pusta
@denyany , verím, že ti tečú slinky, diviaka som už robila na viac spôsobov a aj tento je vynikajúci.
budem rada, ak vyskúšaš aj ty, potom daj vedieť, ako chutilo :-)
dakujem a uznanie.
pusta
milý@sracz - ferikém drágám, pravdu máš, čo je dobré, to je veru dobré.
mňa zaujal ten kríženec diviačieho kanca s domácou prasnicou, ako vyzeral takýto bravček - ako divé prasa? :-)
chuť musela byť suprová...
borievky som už dávala v inom recepte k diviakovi na hrubo podrvený a rozvoniaval krásne ako Gin - teda alkohol, ktorý sa vyrába z raže a borievok, dodáva jedlu perfektnú chuť, tu som však zohľadnila suchohríby a domácu údenú slaninku.
budem rada, ak vyskúšaš a potom mi povedz, ako to vyniklo s pomletými borievkami.
som rada, že som ťa správne "nakopla" s divinou :D
dakujem za uznanie a tiež ti prajem skvelé varenie. :-)
pusta
@lyali , aj my divinu zbožňujeme a táto kombinácia diviačieho mäska, masla, domácej údenej slaninky, skaramelizovanej zeleninky, suchohríbov a borievok sa skutočne vydarila. mäsíčko sa priam rozplýva na jazyku.
budem rada, ak pozrieš aj moje ostatné divinové recepty, nájdeš tam veľa výborných nápadov. :-)
dakujem za krásne hodnotenie.
eviana
@pusta milá, Ty ma vždy vieš tými svojimi divinovými variáciami tak napašmať ako nikto iný :) Vyzerá to krásne, mať tak prísun kvalitnej diviny, neváham a už dnes podľa Teba varím, vyzerá to fakt famózne, prudko "žravo", mňam... jasných 5* :)
pusta
@eviana milá, som rada, že ťa moje divinové variácie dokážu tak napašmať :-)
prísun diviny môžeš mať veľmi ľahko aj ty - napr. tesco alebo mäsodomov.sk - slušné ceny i bohatý výber kvalitnej diviny :-)
nemusí to byť práve poľovník, teraz to bol môj najlepší priateľ :-)
teší ma, že sa ti receptík ak veľmi páči, stojí fakt za vyskúšanie, je to prudko žravé jedlo.
dakujem za uznanie i za 5*****
pusta
@mesiar50 - lacikám drágám, verím, že by si takémuto jedlu ťažko odolal, tvoje uznanie odborníka od fachu je pre mňa poklona a pocta, ktorá ma teší a hreje pri srdci :-)
vážim si to a dakujem ti.
gabika80
dnes som vyskúšala tento recept... všetko bolo fajn, no pri prudkom pražení mäska, mi pustilo dosť šťavy, čo som musela odlievať. všetko ostatné som potom robila podľa popisu, len som ešte pridala viac nasekaného cesnaku, troška rozmarínu a na konci za lyžičku horčice, ktorá chuť pekne zjemnila ;)
pusta
@gabika80 , nemusela si odlievať, to by sa bolo pri prudkom opekaní vyparilo.
som veľmi rada, že si bola spokojná a chutilo. to čo si pridala, je len bonus k dobru :-)
dakujem za fantastickú správu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia