Diviačie ragú fotorecept

pusta - fotkapusta, 2. januára 2014
Diviačie ragú (fotorecept)
Foto: pusta

Prišla sezóna diviny, my ju zbožňujeme na všetky spôsoby. Dnes som pripravila diviačie stehno v menej známej úprave, ale veľmi chutnej. Trošku pracná príprava, ale s vynikajúcim výsledkom, tá námaha sa oplatí - odporúčam vyskúšať.

4 - 6
porcie
30 minút
príprava
150 minút
na 70 - 80 °C

Suroviny

600 g
150 g
200 g alebo sušené/iné
50 g
100 g
150 g
3 ks
3 strúčiky (veľké)
2 PL
podľa chuti
podľa chuti
3 guličky
6 guličiek
 podľa potreby

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Diviačie stehno som pokrájala na kocky asi 4x4 cm.

    Diviačie ragú (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pripravila som si cibuľu, cesnak a domácu údenú slaninu.

    Diviačie ragú (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Očistenú mrkvu a zeler som pokrájala na hrubšie kusy.

    Diviačie ragú (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    V hrnci som rozpustila maslo,..

    Diviačie ragú (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    pridala som zeleninu,...

    Diviačie ragú (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ...postupne som ju skaramelizovala z každej strany - asi 10 minút, potom som ju vybrala na tanier.

    Diviačie ragú (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pridala som mäso a na prudkom plameni...

    Diviačie ragú (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    ...som ho opekala prudko z každej strany do hneda - asi 15 minút, vybrala som ho na tanier a...

    Diviačie ragú (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    ...do výpeku som pridala domácu údenú slaninku.

    Diviačie ragú (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Ked sa opiekla, pridala som na hrubo pokrájanú cibuľu, opiekla som ju a...

    Diviačie ragú (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    ...pridala som cesnak pokrájaný na plátky, nechala som ho rozvoňať asi 1 minútu,..

    Diviačie ragú (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    ...mletú červenú papriku som nechala rozpustiť za stáleho miešania v horúcom tuku.

    Diviačie ragú (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    K tomuto základu som vrátila opečené diviačie mäsko, ktoré...

    Diviačie ragú (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    som podliala horúcou vodou len po úroveň mäska, pridala som skaramelizovanú zeleninu, jemne osolila /pozor údená slanina je dosť slaná/ a...

    Diviačie ragú (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    ..okorenila čerstvo mletým čiernym korením.

    Diviačie ragú (fotorecept) - obrázok 15
  16. 16

    Prikryla som pokrievkou a dusila som na miernom plameni za občasného podliatia horúcou vodou.

    Diviačie ragú (fotorecept) - obrázok 16
  17. 17

    Pridala som mrazené suchohríby,...

    Diviačie ragú (fotorecept) - obrázok 17
  18. 18

    ...celé nové korenie a celé borievky.

    Diviačie ragú (fotorecept) - obrázok 18
  19. 19

    Dusila som do zmäknutia mäska celkom asi 2 a 1/2 hodiny.

    Diviačie ragú (fotorecept) - obrázok 19
  20. 20

    Podávala som horúce so zemiakovou kašou, ktorá sa nám najviac hodila k úžasnej voňavej šťavičke so suchohríbami, údenou slaninkou, zeleninkou a šťavnatým mäkkučkým mäsíčkom ako masielko s chuťou použitého korenia a ostatných ingrediencií. Prajem dobrú chuť! :-)

    Diviačie ragú (fotorecept) - obrázok 20
  21. 21

    Náš mladý si pochutnáva :-))))) to si už 2.krát pridal :D

    Diviačie ragú (fotorecept) - obrázok 21

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
divinu ja lubim,aj vsetky ostatne ingrediencie, vyzera to prudko jedle, ukladam
Slinky mi len tak tečú pri čítani tvojho receptu. Diviaka som už robila, chutil nám, určite vyskúšam aj tento spôsob prípravy.
Ľudová múdrosť "rečie": Dobré jedlo nikdy nie je zlé a naviac, nikdy ho nie je dosť!!! Na moje gurmánske šťastie, mal som možnosť ochutnať špeciality už z množstva ich "darcov" a každá z nich vo mne zanechala príjemné chuťové pocity! Zvláštnosťou bolo mäso z kríženca divého kanca s domácou prasnicou, ktoré pripravil môj priateľ MVDr. Janko Miško a ja som obetavo dobrovoľne plnil funkciu ochutnávača! -:))) Veľmi sa mi pozdáva aj Tvoj rcp, milá @pusta mimo iného aj tým, že v ňom používaš suchohríby a jalovec. Určite, ak budem mať najbližší "prísun" diviny, ju pripravím podľa Teba, len borievku (mám jej našťastie dostatok) určite pomeliem! Takto je jej aróma oveľa výraznejšia! Ď*a*k*u*j*e*m Ti za "nakopnutie" a prajem chutné varenie aj v tomto roku!