Foto: pusta
Prišla sezóna diviny, my ju zbožňujeme na všetky spôsoby. Dnes som pripravila diviačie stehno v menej známej úprave, ale veľmi chutnej. Trošku pracná príprava, Zobraziť celý popisPrišla sezóna diviny, my ju zbožňujeme na všetky spôsoby. Dnes som pripravila diviačie stehno v menej známej úprave, ale veľmi chutnej. Trošku pracná príprava, ale s vynikajúcim výsledkom, tá námaha sa oplatí - odporúčam vyskúšať.
porcie
príprava
na 70 - 80 °C
Suroviny
600 g |
|
150 g |
|
200 g alebo sušené/iné |
|
50 g |
|
100 g |
|
150 g |
|
3 ks |
|
3 strúčiky (veľké) |
|
2 PL |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
3 guličky |
|
6 guličiek |
|
podľa potreby |
|
Postup
-
1
Diviačie stehno som pokrájala na kocky asi 4x4 cm.
-
2
Pripravila som si cibuľu, cesnak a domácu údenú slaninu.
-
3
Očistenú mrkvu a zeler som pokrájala na hrubšie kusy.
-
4
V hrnci som rozpustila maslo,..
-
5
pridala som zeleninu,...
-
6
...postupne som ju skaramelizovala z každej strany - asi 10 minút, potom som ju vybrala na tanier.
-
7
Pridala som mäso a na prudkom plameni...
-
8
...som ho opekala prudko z každej strany do hneda - asi 15 minút, vybrala som ho na tanier a...
-
9
...do výpeku som pridala domácu údenú slaninku.
-
10
Ked sa opiekla, pridala som na hrubo pokrájanú cibuľu, opiekla som ju a...
-
11
...pridala som cesnak pokrájaný na plátky, nechala som ho rozvoňať asi 1 minútu,..
-
12
...mletú červenú papriku som nechala rozpustiť za stáleho miešania v horúcom tuku.
-
13
K tomuto základu som vrátila opečené diviačie mäsko, ktoré...
-
14
som podliala horúcou vodou len po úroveň mäska, pridala som skaramelizovanú zeleninu, jemne osolila /pozor údená slanina je dosť slaná/ a...
-
15
..okorenila čerstvo mletým čiernym korením.
-
16
Prikryla som pokrievkou a dusila som na miernom plameni za občasného podliatia horúcou vodou.
-
17
Pridala som mrazené suchohríby,...
-
18
...celé nové korenie a celé borievky.
-
19
Dusila som do zmäknutia mäska celkom asi 2 a 1/2 hodiny.
-
20
Podávala som horúce so zemiakovou kašou, ktorá sa nám najviac hodila k úžasnej voňavej šťavičke so suchohríbami, údenou slaninkou, zeleninkou a šťavnatým mäkkučkým mäsíčkom ako masielko s chuťou použitého korenia a ostatných ingrediencií. Prajem dobrú chuť! :-)
-
21
Náš mladý si pochutnáva :-))))) to si už 2.krát pridal :D
dakujem za pochvalu a uloženie do kk.
budem rada, ak vyskúšaš aj ty, potom daj vedieť, ako chutilo :-)
dakujem a uznanie.
mňa zaujal ten kríženec diviačieho kanca s domácou prasnicou, ako vyzeral takýto bravček - ako divé prasa? :-)
chuť musela byť suprová...
borievky som už dávala v inom recepte k diviakovi na hrubo podrvený a rozvoniaval krásne ako Gin - teda alkohol, ktorý sa vyrába z raže a borievok, dodáva jedlu perfektnú chuť, tu som však zohľadnila suchohríby a domácu údenú slaninku.
budem rada, ak vyskúšaš a potom mi povedz, ako to vyniklo s pomletými borievkami.
som rada, že som ťa správne "nakopla" s divinou :D
dakujem za uznanie a tiež ti prajem skvelé varenie. :-)
budem rada, ak pozrieš aj moje ostatné divinové recepty, nájdeš tam veľa výborných nápadov. :-)
dakujem za krásne hodnotenie.
prísun diviny môžeš mať veľmi ľahko aj ty - napr. tesco alebo mäsodomov.sk - slušné ceny i bohatý výber kvalitnej diviny :-)
nemusí to byť práve poľovník, teraz to bol môj najlepší priateľ :-)
teší ma, že sa ti receptík ak veľmi páči, stojí fakt za vyskúšanie, je to prudko žravé jedlo.
dakujem za uznanie i za 5*****
vážim si to a dakujem ti.
som veľmi rada, že si bola spokojná a chutilo. to čo si pridala, je len bonus k dobru :-)
dakujem za fantastickú správu.