Mliečna polievka s vajíčkom a zemiakmi

dorenika - fotkadorenika, 6. januára 2013
Mliečna polievka s vajíčkom a zemiakmi
Foto: dorenika

Konečne som sa odhodlala urobiť túto polievku ktorú som ako dieťa mala najradšej.Povodne som sa jej bála aby sa nezrazila ale hneď na prvýkrát Zobraziť celý popisKonečne som sa odhodlala urobiť túto polievku ktorú som ako dieťa mala najradšej.Povodne som sa jej bála aby sa nezrazila ale hneď na prvýkrát sa podarila ako od babky:)

3
porcie
5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 ks
3 ks
1 l
1 PL
1 ks
2 PL




Postup

  1. 1

    Ošúpané a na malé kúsky pokrájané zemiaky dáme variť,vody dáme len tesne nad zemiaky aby po uvarení skoro neostala.Posolíme.Lyžicu múky rozmiešame v mlieku tak aby tam neboli hrudky a prilejeme na zemiaky.Pridáme čierne korenie a bobkový list.Varíme 5-6 minút a miešame to.

  2. 2

    Po 6m minútach odložíme zo sporáku a necháme vychladnúť.Medzi tým si uvaríme vajcia na tvrdo a dáme och do studene vody vychladnúť.Keď je polievka tepla-vlažná po troškách pridáme 2PL octu za stáleho miešania.Nakoniec pridáme na kolieska nakrájané vajíčka.Polievka sa podáva vlažná,nie horúca ani studená.

Diskusia k receptu

babidka
Tuto polievku nam varievali v skolke / pred 55 rokmi!/ a ja som ju straaaasne nemala rada . Neviem preco . Pred par dnami som ju uvarila vnucke a tak som ju musela jest samozrejme aj ja :-) Ta bola taka dobra ... asi ako ta tvoje , @dorenika .
dorenika
@babidka no v skolke a skole vedeli aj nejlepsie jedlo pokazit ale ja som asi mala stastie na kucharky pretoze mi okrem koprovej omacky chutilo vsetko ze som si pytala duplu :D
aleana
Tato polievka sa vola kulajda a ja som si ju tiez nedavno zaradila do repertoaru, mam ju velmi rada :-)
svedka
Kulajda sa varieva aj z mlieka ,moze v nej byt aj zelenina :) @mijaita iny kraj,iny mrav,to mas ako s kapustnicou....
svedka
Nepopieram, ze ma @mijaita pravdu, ale ja som jedla aj tie ,, nespravne" a nahodou chutovo vyborne , same dobre veci su tam :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia