Foto: rennatte
Pravý ukrajinský boršč je nákladný na suroviny aj prípravu, tak som si ho zjednodušila a typická surovina červená repa dominuje a dodá polievke Zobraziť celý popisPravý ukrajinský boršč je nákladný na suroviny aj prípravu, tak som si ho zjednodušila a typická surovina červená repa dominuje a dodá polievke krásnu farbu a chuť. Množstvo je na 4 l polievky, lebo boršč sa dá jesť aj celý týždeň a je zo dňa na deň lepší
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
2 ks |
|
2 ks |
|
1/2 malý |
|
1/2 malý |
|
1/2 malá |
|
2 ks malá |
|
1 veľká |
|
5 strúčikov |
|
200 g varené |
|
1 plechovka |
|
|
|
2 KL |
|
2 ks |
|
|
|
150 ml |
|
|
|
2 KL |
|
Postup
-
1
Cibuľu nakrájame na mesiačiky, cesnak polovicu na plátky a polovicu pretlačíme, zeleninu postrúhame na rezančeky,
-
2
cibuľu a nakrájaný cesnak opražíme na oleji, pridáme mrkvu, zeler, kaleráb a petržlel, prudko orestujeme
-
3
pridáme repu
-
4
a hneď aj ocot, aby si repa udržala peknú červenú farbu, inak by vybledla, premiešame,
-
5
pridáme kapustu, osolíme, okoreníme, pridáme rascu a bobkový list, dusíme vo vlastnej šťave asi 10 minút
-
6
pridáme pretlak, pretlačený cesnak, premiešame, dolejeme vodou a varíme 15 minút
-
7
nakoniec pridáme na kocky nakrájané mäso a čerstvú vňaťku
-
8
podávame s kopčekom kyslej smotany
Bravčovú kosť alebo maso dáš variť potom penu lyžičkou zbierať a vylievat.varis ju aspoň 20 minút potom pridáš zemiaky ,narezat cibuľu natrieť cviklu cibuľu oprazis pridáš pretlak a pretlak porazíš to spolu pridáš tam malu lyžičkou octu prazis ešte aspoň 5 min potom všetko vylievas do hrnca k mäsu a kosti varíš kým Nie su zemiaky hotové potom pridáš nakrájané kapustu a varíš 10-15minut pridáš bobkovy list malu lyžičkou cukru a soli a peper podľa chuti