Zemiakové knedličky plnené ovocím (Gombovce)

vladimirkaplan - fotkavladimirkaplan, 17. novembra 2013

Toto patri k mojim najoblubenejsim jedlam, tak to vyskusajte aj vy, mozno bude patrit aj k vasim :-)

4
porcie
40 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

6 - 8 ks
2 ks
200 - 300 g
podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Uvarime si 6-8 stredne velkych zemiakov v supke a nechame ich vychladnut. Olupeme ich a nastruhame na jemnom struhadle. Mozete pouzit aj zvysnu zemiakovu kasu, uz som to robil aj z nej. Do zemiakov pridame 2 vajicka cele a dokladne premiesame. Postupne pridavame muku, sol a miesame varechou, ked sa nam v miske spravi jedna celistva masa, tak ju vyklopime na dosku, na ktoru sme si vopred vysypali zvysnu muku. Cesto hnetieme na doske, aby boli zemiaky s mukou dokladne prepojene. Z cesta si spravime valcek o priemere asi 5 cm a nozom si z neho narezeme 2cm kruzky. Tie nasledovne plnime ovocim, ja som vybral broskyne v plechovke, ale mozu byt slivky, ceresne, alebo co nam spajz ponuka. Dokladne zatvarame gulicky, aby mam pri vareni ovocie nevyplavalo z cesta :-) Gulky vyvalame v muke, aby sa mam nelepili na ruky.

    Zemiakové knedličky plnené ovocím (Gombovce) - obrázok 1
  2. 2

    Do vacsieho hrnca si dame varit vodu a po zovreti ju nezabudnite posolit. Do vriacej vody jemne vkladame gulky a miernym varom ich varime, az kym nevyplavaju na povrch, zhruba 15 minut. Pri vareni ich mozeme troska premiesat, aby sa nam neprilepili o dno hrnca, ale jemne, aby sme ich nerozbili.

    Zemiakové knedličky plnené ovocím (Gombovce) - obrázok 2
  3. 3

    Po vyplavani guliciek na povrch ich povyberame na tanier.

    Zemiakové knedličky plnené ovocím (Gombovce) - obrázok 3
  4. 4

    Polejeme preprazenym maslom a posypeme orechami a praskovym cukrom.

    Zemiakové knedličky plnené ovocím (Gombovce) - obrázok 4
  5. 5

    Kto ma rad sladke jedla, urcite si pride na svoje. Prajem vam dobru chut.

Diskusia k receptu

babkamt
Zvyknem ich plniť podľa sezóny: čerešne , jahody, maliny , slivky,marhule....Môj muž ich vymení aj za mäso. Tvoje sú žravé.
waocipa
ach jaj to je dobrota ani mäso mi nie treba-recept na 5*
eviana
Mňam, mňam a ešte raz mňam... krásne si navaril... s orechovou posýpkou mám najradšej, odo mňa máš jasných 5*... šikovný chlap :)
pusinka132
Skvely recept ,podla neho sa mi konecne ggombovce podarili tak ako sa mali :) Vdaka :)
relaxx1
Slinky mi tečú,zajtra to bude jasný víťaz v súťaži Čo na obed/večeru.