Foto: alexdidi
Predčasom tu uviedla podobný recept Akludad, ale so smotanou. Keďže som teraz piekla toto kura spolu s ryžou, predkladám vám ten môj spôsob prípravy. Zobraziť celý popisPredčasom tu uviedla podobný recept Akludad, ale so smotanou. Keďže som teraz piekla toto kura spolu s ryžou, predkladám vám ten môj spôsob prípravy. Kura aj ryža pripravené takto naraz v jednom pekáči sú veľmi chutné, šťavnaté a príprava je pritom veľmi rýchla. Aj keď sa zdá, že na ryžu je to dlhé varenie, vôbec nie je príliš mäkká, ale je práve akurát.
porcie
príprava
na 190 °C
Postup
-
1
Kurča naporcujeme na štvrťky a posypeme grilovacím korením. Ryžu umyjeme, vsypeme do pekáča a zalejeme hydinovým vývarom. Navrch uložíme naporcované kurča.Obložíme plátkami masla, prikryjeme a pečieme 45minút na 190st C.
-
2
Odstránime prikrývku, kura pokvapkáme olejom a ešte 15 minút dopečieme. Kým som stihla odfotiť, jedna porcia už chýbala.
Ďakujem ti za výborný recept, určite ho budem často využívať.