Šunkové fliačky fotorecept

babkamt - fotkababkamt, 8. februára 2012
Šunkové fliačky (fotorecept)
Foto: babkamt

Pýtala som sa manžela , čo mám uvariť. Bez uvažovania zahlásil šunkové fliačky. Je to jeho obľúbené jedlo. Tento recept mám od môjho otca.

35 minút
na 180 °C

Suroviny

800 g bez kosti
400 g
4 ks
200 g
 z jedného citróna
1 PL
 na vymastenie plechu
 na vysypanie plechu

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si potrebné suroviny. Varené údené mäso,vajíčka , kyslú smotanu,masť, fliačky,muškátový orech a citrón.Pridala som aj za žufanku vody , v ktorej som varila údené mäso.

    Šunkové fliačky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Oddelila som bielka od žĺtkov.Do misy som nastrúhala kôru z jedného citróna a muškátový orech.Vymiešala som to a pridala ešte kyslú smotanu. Ja som mala aj načatú . Bola v nej asi do tretiny téglika, tak som ju ešte pridala.Okorenila a osolila som masu.

    Šunkové fliačky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Mäso som pomlela.

    Šunkové fliačky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do vymiešanej smotany s masťou a kyslou smotanou som pridala poleté mäso.Fliačky som uvarila v slanej vode.

    Šunkové fliačky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zo 4 bielkov a štipky soli som ušľahala tuhý sneh.Pridala som uvarenú cestovinu. Nakoniec tuhý sneh. Plech som vymastila a vysypala strúhankou.

    Šunkové fliačky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na plechu som hnotu uhladila a dala piecť na 180 asi 35 minút.

    Šunkové fliačky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Tu sú už upečené šunkové fliačky.

    Šunkové fliačky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Kým sa mi obed piekol , tak som spravila čerstvý šalát. Robila som ho z čínskej kapusty , jednej nastrúhanej mrkvy , pridala som pór , červenú mäsitú papriku a bledú tenkostennú papriku. Trochu som ho osolila , pridala som olivový olej , trošku cukru a ocot. Vrch som ozdobila nakrájanou rajčinou a petržlenovou vňaťou.

    Šunkové fliačky (fotorecept) - obrázok 8
Recept je zaradený do kategórií:
Cestoviny, Slovenská kuchyňa, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Pečené, Cestoviny

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Ten šalát mohol byť kľudne sám recept,pekné foto....