Foto: babkamt
Pýtala som sa manžela , čo mám uvariť. Bez uvažovania zahlásil šunkové fliačky. Je to jeho obľúbené jedlo. Tento recept mám od môjho otca.
na 180 °C
Suroviny
800 g bez kosti |
|
400 g |
|
4 ks |
|
200 g |
|
|
|
|
|
z jedného citróna |
|
1 PL |
|
na vymastenie plechu |
|
na vysypanie plechu |
|
Postup
-
1
Pripravíme si potrebné suroviny. Varené údené mäso,vajíčka , kyslú smotanu,masť, fliačky,muškátový orech a citrón.Pridala som aj za žufanku vody , v ktorej som varila údené mäso.
-
2
Oddelila som bielka od žĺtkov.Do misy som nastrúhala kôru z jedného citróna a muškátový orech.Vymiešala som to a pridala ešte kyslú smotanu. Ja som mala aj načatú . Bola v nej asi do tretiny téglika, tak som ju ešte pridala.Okorenila a osolila som masu.
-
3
Mäso som pomlela.
-
4
Do vymiešanej smotany s masťou a kyslou smotanou som pridala poleté mäso.Fliačky som uvarila v slanej vode.
-
5
Zo 4 bielkov a štipky soli som ušľahala tuhý sneh.Pridala som uvarenú cestovinu. Nakoniec tuhý sneh. Plech som vymastila a vysypala strúhankou.
-
6
Na plechu som hnotu uhladila a dala piecť na 180 asi 35 minút.
-
7
Tu sú už upečené šunkové fliačky.
-
8
Kým sa mi obed piekol , tak som spravila čerstvý šalát. Robila som ho z čínskej kapusty , jednej nastrúhanej mrkvy , pridala som pór , červenú mäsitú papriku a bledú tenkostennú papriku. Trochu som ho osolila , pridala som olivový olej , trošku cukru a ocot. Vrch som ozdobila nakrájanou rajčinou a petržlenovou vňaťou.
Diskusia k receptu