Foto: alex100
Tento recept robím vtedy keď mám sušené hríby a nechce sa mi vymýšľať. Toto jedlo je veľmi jednoduché a chutné
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mäso nakrájame na rezne trochu naklepeme, osolíme a jemne pokoreníme. Obalíme v hladkej múke a opražíme z oboch strán na rozpálenom oleji. Opražené mäso odložíme nabok. Sušené hríby medzitým opláchneme v studenej vode a kým robíme s mäsom ich necháme namočené asi v 2 dc vody.
-
2
Olej z výpeku dáme do hrnca, necháme riadne zohriať a potom do neho vložíme na jemno pokrájanú cibuľku. Necháme smažiť asi 5 minút a pridáme huby aj s vodou, premiešame a vložíme mäso. Zalejeme vlažnou vodou. Dusíme asi 1 hodinu, kým mäso nie je mäkké.
- 3
Keď je mäso mäkké, vyberieme ho. Smotanu rozmiešame s 2 lyžicami hladkej múky a vlejeme do hrnca. Vrátime do hrnca mäso a na miernej teplote povaríme asi 15 minút. Podávame s cestovinou alebo so zemiakovou kašou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
ja to tak varim najradšej z nesušených hribov noa k sú momentalné nazbierane... teraz je sozona tak určite navarim---