Bravčové mäso na hubách

alex100 - fotkaalex100, 26. septembra 2010
Bravčové mäso na hubách
Foto: alex100

Tento recept robím vtedy keď mám sušené hríby a nechce sa mi vymýšľať. Toto jedlo je veľmi jednoduché a chutné

8
porcií
20 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
1 hrnček
1 ks stredne veľká
150 ml
2 PL
1 kl




Postup

  1. 1

    Mäso nakrájame na rezne trochu naklepeme, osolíme a jemne pokoreníme. Obalíme v hladkej múke a opražíme z oboch strán na rozpálenom oleji. Opražené mäso odložíme nabok. Sušené hríby medzitým opláchneme v studenej vode a kým robíme s mäsom ich necháme namočené asi v 2 dc vody.

    Bravčové mäso na hubách - obrázok 1
  2. 2

    Olej z výpeku dáme do hrnca, necháme riadne zohriať a potom do neho vložíme na jemno pokrájanú cibuľku. Necháme smažiť asi 5 minút a pridáme huby aj s vodou, premiešame a vložíme mäso. Zalejeme vlažnou vodou. Dusíme asi 1 hodinu, kým mäso nie je mäkké.

  3. 3

    Keď je mäso mäkké, vyberieme ho. Smotanu rozmiešame s 2 lyžicami hladkej múky a vlejeme do hrnca. Vrátime do hrnca mäso a na miernej teplote povaríme asi 15 minút. Podávame s cestovinou alebo so zemiakovou kašou.

Diskusia k receptu

enerrgizer
mäso na hubách v smotanovej omáčke s cestovinou...to aj každý deň
hortenzia51
výborné ale ja radšej k tomu knedľu---
ja to tak varim najradšej z nesušených hribov noa k sú momentalné nazbierane... teraz je sozona tak určite navarim---
torticka
Aj ja mám toto rada. Ja s cestovinou a muž s knedľou.
bugi
Výborný recept na huby,tento rok ich bolo veľa,dali sa kosiť.
dorisa
Výborný recept, aj ja robievam masko na hríboch,mám kopu sušených a dokonca aj dubáky zamrazené.
michaelamaria
vynikajúci recept ukladám do KK len ja som ho robila s šerstvo nazdieranými hríbikami a ako prílohu som dala varené zemiaky




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia