Foto: evusik
Moje dnešné raňajky a ešte mi zostalo aj na večeru :-)
15 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Toto je šalát na studeno. Základ je tofu a k tomu zelenina akú chcete, alebo akú máte doma :-)
-
2
Tofu, rajčiny a uhorku nakrájame na kocky, cibuľku na drobno, cesnak pretlačíme. Bazalku najlepšie čerstvú, ja som použila mrazenú ale môže byť aj sušená...
-
3
osolíme, dáme asi lyžičku balzamica a veľa olivového oleja. Dobre premiešame a necháme chvíľu postáť nech sa chute pekne pospájajú. Zatiaľ si na suchej panvici opražíme slnečnicové semienka.
-
4
Naložíme na tanier, posypeme opraženými slnečnicovými jadierkami a pokvapkáme tekvicovým olejom. Podávame s čerstvo upečenou celozrnnou bagetou
-
5
alebo na sucho opečenou hriankou :-)
tento studený šalát mám od dcéry a bol to recept z nejakej očistnej kúry, takže žiadne koreniny, cesnak.... len tofu, zelenina a oleje. Mne to veľmi zachutilo, trochu som si to upravila, dochutila cesnakom a veľmi mi to tak chutí :-)