Kuracie prsia na prírodno s vínovou šafranovou omáčkou wine blanc fotorecept
Foto: elekra
Kuracie prsia na prírodno je klasický recept, ktorý sa dá obmieňať s rôznymi omáčkami. Tentoraz som spravila šafránovú omáčku z bieleho vína. Veľmi Zobraziť celý popisKuracie prsia na prírodno je klasický recept, ktorý sa dá obmieňať s rôznymi omáčkami. Tentoraz som spravila šafránovú omáčku z bieleho vína. Veľmi chutná a efektná aj na slávnostnú tabuľu.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Upravím si kuracie prsné rezne, okorením čerstvo mletým čirenym korením
-
2
a prudko opražím na rozohriatom oleji.
-
3
Na panvici okorením mäso aj z druhej strany. Obrátim a opekám do zatiahnutia aj druhú stranu. Zatiahnuté mäso osolím hrubozrnnou soľou.
-
4
Podlejem kvapkou bieleho vína, ktoré nechám vydusiť. Ak sú rezne hrubšie, môžu sa podliať vývarom alebo teplou vodou a nechať ešte trochu podusiť. Podľa toho, kto má ako mäso rád.
-
5
Na wine blanc (vínovú šafránovú omáčku) si dám do kastróla variť 2,5 dcl bieleho vína. Pridám strúčik cesnaku,
-
6
pridám štipku soli, mleté čierne korenie a privediem do varu. Pridám jeden sáčok sušeného šafranu.
-
7
Víno redukujem asi na polovicu (aj viac). Odstavím z ohňa, vyberiem cesnak,
-
8
a za stáleho miešania pridám maslo.
-
9
Vytvorí sa krásna hladká omáčka. Podľa potreby dochutím.
-
10
Omáčku po vychladnutí môžeme mierne ohriať, nevariť! U nás bola príloha zemiaková kaša a kapustový šalát.
jedlo milujem. A šafranová vínna omáčka - to je sen. Nádhera.
Odporúčam...