![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Marhuľové štvorčeky bez lepku z domáceho lístkového cesta
Lístkové cesto je jedno z najchutnejších a najkrehkejších vôbec. Má všestranné využitie pri sladkom aj slanom pečení. Verili by ste, že si ho môžete pripraviť jednoducho aj doma a bez lepku?...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zemiakový paprikáš
Slaninu nakrájame na malé kúsky, na miernom ohni ich opečieme, kým nevypustia tuk. Pridáme ...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Višňové pité
Krehké cesto plné čerstvého šťavnatého ovocia. Tento koláčik je veľmi jednoduchý, rýchly a chutí fantasticky!
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Škvarkové Tofu pagáče
Urobte si chutné a zdravé pagáče s pomocou Škvarkovej nátierky! Hodia sa na vianočný stôl alebo len...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kôprový koláč s hlivou
Hlivu nakrájame a uvaríme v slanej vode spolu s rascou. Lístkové cesto rozvaľkáme a uložíme na...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Buraczki s česnekovou omáčkou
Při výběru červené řepy, dbáme na to, aby bulvy byly nepoškozené, jinak nám při...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Sezamové žemličky
Naše obľúbené a zdravé, ideálne na oslavu namiesta chleba alebo len tak k syru a šunke....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Fazuľový závin
Z múky, oleja, soli, octu a vlažnej vody vypracujeme cesto, ktoré necháme v...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Galantina z králíka
Králičí zadek, vepřová krkovice, vejce, králičí játra, šunka, anglická slanina, koňak, sůl, pepř.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Baguets el forn amb el tomata
V preklade zapekané bagetky s proscuittom a paradajkou. Toto katalánske jedlo jedia Katalánci ako predjedlo alebo...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Cviklovo-kapustový šalát
Cviklu uvaríme, ošúpeme a postrúhame na strúhadle (ako na jablká). Kapustu a cibuľu postrúhame na...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Domáci chlieb s cibuľou na slanine
Ako ten čas letí... V sobotu 4. septembra to bolo už 14 rokov, čo som v Iowe upiekol svoj 1. slovenský chlieb. Tento bol na objednávku mojej pani grófky, notorickej konzumentky všetkého so slaninou....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Slovenský chlebík z talianskej múky
Napriek tomu, že sa domácemu chlebíku, ďakujúc mojej úžasnej Babičke „lady Ann“, venujem už od predškolského veku, neubral som v rituály jeho prípravy ani „fň“....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Krídelká pod horčicovou zálievkou
Pripravíme marinádu: celozrnnú horčicu zmiešame s vínom, olivovým olejom, medom a solamylom. Osolíme a...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Vnútornosti v kapustovom liste
Pečienku rozdelíme na dva diely. Polovicu dáme variť s bravčovou hlavou, pľúcami a srdcom...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Gorgonzolové pesto s rukolou
V mažiari utlčieme šalotku s troškou hrubej soli. Postupne pridáme orechy, rukolu, syr a...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Studená polievka gazpacho s plneným posúchom
Posúch: Múku preosejeme do misy, do prostriedku pridáme rozdrobené droždie, cukor, soľ a zalejeme...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Makovo-tvarohový koláč s marhuľami
Pre fanúšikov maku, tvarohu a ovocných koláčov tu máme dokonalé spojenie všetkého v jednom. Upečte...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pirohy plnené dubákovým ragú
Z múky, vajec, zo soli a z oleja vymiesime kompaktné cesto. Hotové cesto zabalíme...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Paprikovo-cícerový šalát
Už dlhšie som mala v špajzi papriky v oleji a dnes mi napadlo, ako ich trochu...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Jahodový dierkovaný zákusok so salkovým krémom a želé
Korpus je hrnčekový, krém zo Salka a čerstvé jahody v jahodovom želé.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Obilninová zmes ZELENINOVKA
Toto je celkom rýchly, zdravý, vegetariánsky recepis, vhodný pre väčšinu, okrem "gluténových" alergikov....