
Kapusta plnená hubami a vajcom
Cibuľu pokrájame a speníme na tuku, pridáme pokrájané, vopred namočené huby a spolu popražíme ...

Drobné medovníčky
Tieto medovníčky nie je potrebné piecť v predstihu, sú mäkké a nestvrdnú, ak ich dám po vychladnutí...

Domáca zeleninová pasta
Namiesto klasickej bujónovej kocky alebo rôznych práškových ochucovadiel môžeme mať doma v chladničke výbornú zeleninovú zmes, ktorou sa dajú dochutiť polievky a omáčky....

Hurky v lístkovom ceste
Cibuľu nakrájame najemno. Osmažíme ju na miernom ohni v hrnci, pridáme cukor a necháme ...

Mandľový koláč Bakewell
My máme radi všetko mandľové. A keď je to sladké a sa z toho dobre priberá,...

Farfalle s cuketovou omáčkou
Cesnak, cuketu a syr nakrájame na malé kúsky. Na panvici rozpálime olej a osmažíme na...

Plnené šampiňóny
šampioniky si umyjeme, odčistíme, zbavíme stopiek a vydlabeme lyžičkou na "misky". takto pripravené šampiony si namočime...

Rybací paprikáš
Rybie filé pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme a dáme asi na hodinu odležať do chladu. Medzitým najemno...

Orechové taštičky
Orechové taštičky sú vianočné pečivo, ktoré má tú výhodu, že ho môžeme upiecť s veľkým predstihom, aj dva týždne pred Vianocami, keď ešte nie je taký nával práce....

Dolky II – Šlejšky sudetské, jizerské
Vdolky- dolky, vdolečky-dolečky... krajové jídlo, které se nejspíš s mnoha obměnami peklo v mnohých...

Krkovička s marhuľovým - čili džemom
Rezne z krkovičky neplepeme, ale ich hneď nasolíme a posypeme provensálskym korením...

Medovníčky mäkké Zorka
Tento recept my dala moja babka . Su to moje najoblúbenejšie medovnyčky lebo su mäkké a chrumkavé....

Juhočeský pekáčik
Tradičnú tunajšiu kuchyňu považujem spolu s francúzskou za svetovú špičku. Kto však dnes vie povedať, aký je pravý pôvod národných jedál? Preto...

Hliva prekladaná mäsom
Na oleji spením nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridám na tenké pásiky pokrájané hlivy a dusím, až sa všetka...

Cannelloni s morčacím mäsom a so špenátom
Po bohatom sviatočnom stole dobre padne hodovanie na trochu ľahší spôsob. Teda zo zdravších surovín spracovaných šetrnými technológiami, ktoré však určite zasýtia aj...

Šampiňónová nátierka s vínom
Huby nadrobno pokrájame, pokvapkáme citrónom, osolíme a podusíme na malom množstve oleja. Z masla...

Jahodovo-mango raňajky od KajusiQQ
Tak keď som doma a nie na internáte mam k dispozícii mixér a veľa veľa času:)......

Kapsičky z parmskej šunky a gorgonzoly
Veľmi ľahké predjedlo pre každého, kto má rád trochu dobrej šunky a kombináciu gorgonzoly s hruškou....

Recyklované makrónky s vôňou ruží
Och tá vôňa. Ešte som mala zvyšok nevydarených makrónkových škrupiniek, tak som znovu urobila ich recykláciu....

Broskyňové prsia
Možno je podobný s niektorým receptom , a le neviem o tom , zatial je...

Tvarohové guľky s malinami bez lepku
Milujeme ovocné guľky. Aj vy? Ak áno, poďte si s nami pripraviť tieto úžasne vláčne tvarohové guľky bez lepku....

Grahamové spagetti s bielym vínom
Zostali mi grahamové špageti, tak som sa rozhodla, že si urobím k nim aglio e...

Pelemeny (peľmene)
Priateľka z Užhorodu mi spravila niečo, čo sa varí v zakarpatskej oblasti a tak som to...

Kuracie kúsky v zeleninovo-medovej omáčke s pohánkou
Výborný rýchly recept na kuracie kúsky v zeleninovej omáčke s pohánkou.

Cesnaková pasta do zásoby
Do polievky, omáčky alebo aj do dresingu na šalát, nátierky či na chrumkavú hrianku...

Placičky „Dokonalost sama“
Keď sa tento recept objavil asi pred 30 rokmi v časopise Vlasta, okamžite ma upútal svojím názvom. Urobíme a uvidíme, či sú ozaj dokonalé....

Halloweenska bábovka
Zmäknuté maslo mixérom vyšľaháme s práškovým cukrom do hladkého krému, pridáme vanilkový cukor, žĺtky oddelené...