Pikantné bryndzové sushi rolky
Recept bol vytvorený v spolupráci s japonským šéfkuchárom pánom Kazuhitom Kawahirom. Viac si prečítate v tomto článku:...
Recyklované makrónky s vôňou ruží
Och tá vôňa. Ešte som mala zvyšok nevydarených makrónkových škrupiniek, tak som znovu urobila ich recykláciu....
Vaječný bochník s hubami a so syrom
Do mlieka rozmiešame 8 rozhabarkovaných vajec a dáme ich variť. Po zrazení vajec pridáme nadrobno nakrájané huby,...
Šunkovo–syrová podkova s hubami
Lístkové cesto rozvaľkáme ako na závin. Údené mäso nadrobno rozsekáme, pridáme nakrájané, v...
Cacciucco di Livorno - dušené ryby z Livorna
Původní jídlo se připravovalo z malých a hůře prodejných mořských ryb, které rybářům zůstaly. Směs...
Obaľovaná žltá cuketa
Cuketu umyjeme a nakrájame na cca 1, 5 cm hrubé kolieska a osolíme (môžme aj celkom dosť...
Torta s orieškami a čokoládovým likérom
Dcéra vie, že milujem zimu, orechy a čokoládový likér. A tak každý rok, ...
Berlínsky Mocný Max
"Mocny Max" sa urcite presadi vo vasom jedalnicku, zvlast ak mate deti. Azda pre ten nazov si...
Dráčikov dych na svetlom pive
Racept mám medzi svojimi a v úvodzovkách je SLOVENKA, ponúkam vám ho a Stefanovi som ušetrila aj...
Jarné kaleráby plnené klobásovým mäsom
Dnešný obed v znamení skorých kalerábov, ktoré som naplnila mäsom z neúdenej domácej klobásky. veľmi...
Lúpežníkove budzogániky so sezamom
Toto jedlo, ale v rôznych kožuškoch robievam často. máme radi kuracinku. trošku sa treba...
Hroznovo-pomarančové rezy s lekvárom zo zelených paradajok
Náš víkendový zákusok v podobe rôzneho chutného ovocia v kombináciii s lekvárom zo zelených paradajok, ktorý...
Jesenné dukátové buchtičky s citrónovo-vanilkovým krémom a flambovanou hruškou
V prvom rade pripravíme kvások z teplého mlieka, cukru a droždia, ktorý necháme vzísť...
Paprikovo– paradajkové zemiaky
Zemiaky uvaríme v šupke, po vychladnutí olúpeme a nakrájame na väčšie kocky. V hrnci na...
Hus na zemiakoch
Očistenú hus rozdelíme na porcie a vykostíme. Kúsky mäsa posolíme a prešpikujeme cesnakom. Očistené zemiaky...
Mandľový koláč Bakewell
My máme radi všetko mandľové. A keď je to sladké a sa z toho dobre priberá,...
Rozmarné syrové koláčiky
Múku preosejeme na dosku, pridáme soľ, posekané maslo, zmiešame, prilejeme víno a spracujeme...
Obložená ryža MÉCHIKÁNO
Je sezóna zelenej fazuľky, ľahodnej, chutnej a zdravej to strukoviny, treba využiť možnosť použiť...
Šalát z lesných húb
Na panvici zarestujeme huby, pridáme najemno nasekanú šalotku, okoreníme, osolíme, zastrekneme bielym vínnym...
Zeleninová polievka naozajstného kamarátstva
Dáte mi isto za pravdu, že univerzálny variant na slovenskú zeleninovú polievku neexistuje....
Kuracie stehná v smotanovej omáčke
Mäso umyjeme a zbavíme nečistôt, ak chceme mať mastnejšie necháme kožu. Ja som nechala z...
Biftek z kapřího masa podle Petra Stupky
Zaujal mě recept z kreativní dílny pana Stupky, a to jeho osobní recept na kapří „biftek“...
Plnené sépiové ravioly s paradajkovou salsou
Veľmi rada skúšam nové chute - a toto je jeden z pokusov....
Šúľance s lieskovými orieškami
Jedlá zo zemiakového cesta, ako pirohy, šúlance, ovocné guľky sú u nás veľmi obľúbené,...
Teriyaki losos
Nakonec Japonec! Rýchla špajzovka so zopár skratkami. Obed vybavený za polhodinu.
Strapaté zemiakovo-brokolicové placky
Zemiakové placky nemusia byť iba starou známou klasikou. Dajú sa obmieňať pridaním inej zeleniny...