Chrumkavé špaldové toliariky
Noo, oni to boli skôr riadne toliariská, roztiekli sa trošku, ale chuť výborná... Dá...
Spaghetti Aglio Olio e Pepperoncino
Jednoduché, rýchle, chutné. Na obrázku je záber porcie, kde som pridal aj sušené...
Karfiol s kečupom a cesnakom
Najemno nakrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme prelisovaný cesnak, nakrájanú petržlenovú vňať, vmiešame ružičky...
Sladké vianočné praclíky
Nastrúhané mandle zmiešame s múkou a práškovým cukrom. Pridáme vajcia a všetko dobrespracujeme na hladké...
Bábovka s hrozienkami a pekanovými orechami
Dnes som piekla túto bábovku. Kysnuté cesto a vo vnútri hrozienka a orechy. Trocha nebola...
Kuracie prsia na spôsob kyslého mäsa
Tento recept je dietnejší, keďže doma mám manžela, čo môže jedávat len kuracie mäso...
Lussekatter
Typicky svedsky safranovy kolacik, ktory sa jedava iba 13. decembra na Luciu (potajme sa vyjeda stale) :)
Kurací perkelt s koreňovým petržlenom
Na vyše „dospelé kolená“ som si obľúbil jednoducho pečenú koreňovú zeleninu a zvlášť petržlen....
Karí kokosová ryža s krevetami
Ošúpeme cesnak a na jemno ho nakrájame. Uhorku narežeme na tenké plátky.
Jemný grahamový chlebík
Vynikajúci chlebík, ktorý ostane mäkký ešte aj na tretí deň. Našla som ho na českej...
Polievka so zelerovými rezancami
Tento recept vznikol ako dôsledok mojej nepozornosti. Potrebovala som osmažiť zeler na čínu, na chvíľu...
Fettuccine so špargľovým krémom
Veľmi chutný, jemný a rýchly krém na cestoviny z bielej špargle.
Ovocný koláč
Ovocný koláč ku káve. Nedávno som si kúpila krásnu kuchársku knihu... tento recept je z...
Jogurtová bábovka s medom
Veľmi dobrá bábovka, ktorá je robená z celých vajíčok, jogurtu s pridaním medu....
Chlebík poisťovacieho agenta
Je to rýchle teplé a chutné jedlo, vhodné na večeru, keď si celý deň dokopy...
Šalát All Italiana
Dresing: V mixéri vymiešame olivový olej, parmezán, petržlen, cukor, ocot, čierne korenie,...
Tvarohové minišišky
Do väčšej misky dáme vajíčka, mlieko, rum a tvaroh. Vymiešame dohladka. Následne pridáme sypké...
Cviklový šalát
Cvikle (stredne veľké) uvaríme v osolenej vode, po vychladnutí ich očistíme a postrúhame na...
Krkovička s pikantnou srbskou marinádou
Keď pečiem krkovičku, častokrát používam túto skvelú marinádu....
Pečené baklažány
Baklažány umyjeme, osušíme a odrežeme stopky. Dužinu nakrájame na kocky a opražíme na miernom ohni...