ďalší recept z môjho regiónu a je od mojej neb.mamky
Suroviny
250 g |
|
250 g |
|
1 dl |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
|
|
|
|
2 strúčiky |
|
250 g, alebo spišské parky orginal |
|
3 PL |
|
30 g, na vymastenie misy |
|
|
|
štipka |
|
Postup
-
1
Očistené mäso pokrájame na kúsky a pomelieme na mäsovým mlynčeku,pridáme žemľu,namočenú v mlieku vyšmyknú,vajce, soľ,čierne korenie.Cibuľu a cesnak postrúhame,zamiešame do zmesi a dobre premiešame.Dosku posypeme strúhankou,zmes rozotrieme na obdlžník,položíme naň klobásu a zavinieme.V pekáči rozpustíme masť,sekanú naň položíme.Natrieme bielkom,posypeme rascou a zvoľna pečieme 3/4 hodiny.Počas pečenia podlievame vývarom.Podávame so zemiakovou kašou alebo na studeno s čierným chlebom.
Diskusia k receptu