Spišská sekaná

peter64 - fotkapeter64, 5. marca 2011

ďalší recept z môjho regiónu a je od mojej neb.mamky

Suroviny

250 g
250 g
1 dl
1 ks
1 ks
1 ks
2 strúčiky
250 g, alebo spišské parky orginal
3 PL
30 g, na vymastenie misy
 štipka




Postup

  1. 1

    Očistené mäso pokrájame na kúsky a pomelieme na mäsovým mlynčeku,pridáme žemľu,namočenú v mlieku vyšmyknú,vajce, soľ,čierne korenie.Cibuľu a cesnak postrúhame,zamiešame do zmesi a dobre premiešame.Dosku posypeme strúhankou,zmes rozotrieme na obdlžník,položíme naň klobásu a zavinieme.V pekáči rozpustíme masť,sekanú naň položíme.Natrieme bielkom,posypeme rascou a zvoľna pečieme 3/4 hodiny.Počas pečenia podlievame vývarom.Podávame so zemiakovou kašou alebo na studeno s čierným chlebom.

Diskusia k receptu

evanaaa
Aj sekanú robím, dávam párky alebo tenkú klobásku a vajcia na tvrdo, ale pečivo nedávam do sekanej ( len do fašírky). A na studeno je to dobré.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia