Králik so špenátom v lístkovom ceste

Vojtech Artz
šéfkuchár spoločnosti Metro, 17. septembra 2010
Králik so špenátom v lístkovom ceste
Foto: Archív Vojtecha Artza
10
porcií

Suroviny

1 kg mäsa
2 dl
1,25 kg
600 g
 na pomúčenie
3 ks
Mäsová omáčka:
200 g
300 g
200 g
100 g




Postup

  1. 1

    Na panvici rozohrejeme olej. Porcie králičieho mäsa opečieme zo všetkých strán. Osolíme, okoreníme a necháme vychladnúť. Umyté, odkvapkané špenátové listy zabalíme do čistej kuchynskej utierky, vyžmýkame do sucha. Hrubé stonky odstránime, listy rozdelíme. Lístkové cesto rozvaľkáme na väčšie pláty, podsýpame si múkou, aby sa nám cesto nelepilo. Porcie mäsa obalíme špenátovými listami a dobre pritlačíme.

  2. 2

    Mäso obalené špenátom položíme na rozvaľkané cesto a okraje cesta potrieme vodou alebo vajíčkom. Zabalíme a okraje pritlačíme vidličkou. Mäsové taštičky položíme na navlhčený plech a povrch taštičiek potrieme vaječným žĺtkom. V predhriatej rúre pečieme na strednej teplote asi 12 minút do zlatohneda. Upečené taštičky pred servírovaním rozkrojíme na rovnaké plátky.

  3. 3

    Mäsová omáčka: Kosti a mäsové odrezky sprudka opečieme v tlakovom hrnci do hneda. Pridáme nadrobno nakrájanú mrkvu, šalotku a pórik. Krátko orestujeme a pridáme nakrájané paradajky. Zalejeme vodou a dáme variť. Hrniec uzavrieme a varíme na miernom ohni asi 10 minút. Hrniec odtlakujeme a vývar precedíme do menšieho hrnca. Necháme krátko zredukovať varom a dochutíme soľou a korením.

Diskusia k receptu

marienka44
Je to velmi zlozite, nie je vhodne pre domacku pripravu. Ja mam tlakovy hrniec s tenkym dnom, sotva by som v nom nieco opiekla.:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia