Kozľací závin s hráškovo–zemiakovou kašou

Ivan Klčovský
šéfkuchár hotela Chopok v Demänovskej Doline, 20. augusta 2011 22:30
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Kozľací závin s hráškovo–zemiakovou kašouFoto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie

Suroviny

TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Kozľací bok osolíme, okoreníme a potrieme rozotreným cesnakom. Položíme naň pečeň a celé to zrolujeme a mäsiarskou niťou zviažeme do rolády.

  2. 2

    Roládu opečieme na panvici a odložíme na tanier, následne vo výpeku orestujeme cibuľku so slaninkou, ktorú podlejeme mäsovým vývarom.

  3. 3

    Takto orestovanú zmes vložíme do pekáča, položíme na ňu mäsovú rolku, pridáme rascu, zvyšok cesnaku a pečieme v rúre do mäkka.

  4. 4

    Po upečení mäso vyberieme, nakrájame na plátky a polievame cibuľovo–slaninkovým výpekom, do ktorého pred podávaním vložíme nasekanú petržlenovú vňať. Podávame s hráškovo–zemiakovou kašou.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist