Kozľací závin s hráškovo–zemiakovou kašou

Ivan Klčovský
šéfkuchár hotela Chopok v Demänovskej Doline, 20. augusta 2011
Kozľací závin s hráškovo–zemiakovou kašou
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie

Suroviny

800 g
200 g
500 g
300 g
100 g
1000 ml
100 ml




Postup

  1. 1

    Kozľací bok osolíme, okoreníme a potrieme rozotreným cesnakom. Položíme naň pečeň a celé to zrolujeme a mäsiarskou niťou zviažeme do rolády.

  2. 2

    Roládu opečieme na panvici a odložíme na tanier, následne vo výpeku orestujeme cibuľku so slaninkou, ktorú podlejeme mäsovým vývarom.

  3. 3

    Takto orestovanú zmes vložíme do pekáča, položíme na ňu mäsovú rolku, pridáme rascu, zvyšok cesnaku a pečieme v rúre do mäkka.

  4. 4

    Po upečení mäso vyberieme, nakrájame na plátky a polievame cibuľovo–slaninkovým výpekom, do ktorého pred podávaním vložíme nasekanú petržlenovú vňať. Podávame s hráškovo–zemiakovou kašou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia