Kozľací závin s hráškovo–zemiakovou kašou
Ivan Klčovský
šéfkuchár hotela Chopok v Demänovskej Doline, 20. augusta 2011
šéfkuchár hotela Chopok v Demänovskej Doline, 20. augusta 2011
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
Postup
-
1
Kozľací bok osolíme, okoreníme a potrieme rozotreným cesnakom. Položíme naň pečeň a celé to zrolujeme a mäsiarskou niťou zviažeme do rolády.
- 2
Roládu opečieme na panvici a odložíme na tanier, následne vo výpeku orestujeme cibuľku so slaninkou, ktorú podlejeme mäsovým vývarom.
- 3
Takto orestovanú zmes vložíme do pekáča, položíme na ňu mäsovú rolku, pridáme rascu, zvyšok cesnaku a pečieme v rúre do mäkka.
- 4
Po upečení mäso vyberieme, nakrájame na plátky a polievame cibuľovo–slaninkovým výpekom, do ktorého pred podávaním vložíme nasekanú petržlenovú vňať. Podávame s hráškovo–zemiakovou kašou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu