Husacia pečeň s physalisovou omáčkou a suchým vínom
šéfkuchár hotela Matyšák v Bratislave, 15. októbra 2009
Foto: Pravda - Marek Velček
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Hnedý cukor skaramelizujeme, ale nie úplne do tmavohneda, pridáme očistené, na polovicu prekrojené ovocie physalis, podlejeme suchým vínom Sauvignon Prestige Gold 08 a necháme variť asi 10 minút. Po uvarení rozmixujeme a precedíme cez jemné sitko, aby v omáčke nezostali zrniečka.
- 2
Husaciu pečeň nakrájame na 100–gramové plátky a na mierne rozohriatej panvici opečieme z oboch strán. Pečeň opečieme tak, aby nezostala ani surová, ale veľmi suchá. Po upečení pečeň osolíme a servírujeme ju na toaste z bagety, ktorú opečieme na masle.
- 3
Všetko pekne naservírujeme a podávame s vychladeným sauvignonom radu Prestige Gold 08, ktorý krásne doladí chuť do jedla. Omáčka z physalisu má veľmi vhodnú chuť – pripomína úplne zrelý egreš.
- 4
Náš tip: Husaciu pečeň solíme až po tepelnej úprave, aby nezostala tvrdá.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu