4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Najprv si pripravíme plnku. Huby očistíme a nakrájame na plátky. Maslo rozpustíme, speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme huby a dusíme 8 minút. Pridáme nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať, soľ a vajíčka.
- 2
Dusíme, až kým sa šťava vyparí a vajíčka zrazia. K vareným prelisovaným zemiakom pridáme soľ, maslo, žĺtky, múku a vypracujeme cesto. Na doske ho rozvaľkáme a nakrájame na štvorčeky.
- 3
Naplníme ich hubovou plnkou, preložíme na polovicu, okraje postláčame a obaľujeme ako rezne. Vysmážame na horúcom oleji doružova.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu