Pirohy plnené hubami

redakcia - fotkaredakcia, 2. septembra 2009
4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

750 g
50 g
3 ks
100 g
2 ks
80 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Najprv si pripravíme plnku. Huby očistíme a nakrájame na plátky. Maslo rozpustíme, speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme huby a dusíme 8 minút. Pridáme nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať, soľ a vajíčka.

  2. 2

    Dusíme, až kým sa šťava vyparí a vajíčka zrazia. K vareným prelisovaným zemiakom pridáme soľ, maslo, žĺtky, múku a vypracujeme cesto. Na doske ho rozvaľkáme a nakrájame na štvorčeky.

  3. 3

    Naplníme ich hubovou plnkou, preložíme na polovicu, okraje postláčame a obaľujeme ako rezne. Vysmážame na horúcom oleji doružova.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia