Foto: klaura
Týmito koláčikmi každý rok začínam vianočné pečenie ... je to taká zlepovaná klasika, ale lieskovce im dávajú dobrú orieškovú chuť. :) Takže, začínam Zobraziť celý popisTýmito koláčikmi každý rok začínam vianočné pečenie ... je to taká zlepovaná klasika, ale lieskovce im dávajú dobrú orieškovú chuť. :) Takže, začínam ....
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Lieskové oriešky najskôr opražíme na suchej panvici, aby sa zvýraznila ich chuť. Odstránime šupky, ktoré sa uvolnili a oriešky pomelieme. Suroviny si pripravíme na dosku.
-
2
Vypracujeme cesto.
-
3
Cesto vyvaľkáme na hrúbku 3 mm a vykrajujeme stromčeky, alebo iné ľubovoľné tvary.
-
4
Upečieme do rúžova. Ide to rýchlo, cestičko je tenké.
-
5
Dva stromčeky zlepíme dobrým kyselkavám džemom. Ja mám z čiernych ríbezlí ...
-
6
Nakoniec pokvapkáme čokoládovou polevou, môžeme ich namáčať aj celé ... podľa ľubovôle ...
Diskusia k receptu