Foto: akoprislo
Alebo, ak chcete, na prvý spôsob podľa susednej vlajky.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Krúpy premyjeme a v osolenej vode varíme. Množstvo vody si netrúfam odhadnúť, ale treba počítať s tým, že krúpy jej dosť napijú.
- 2
V mixéri rozmixujeme medvedí cesnak s olivovým olejom a trochou soli. Olej pridávame kým nevznikne hustá pasta, osolíme . Pri tomto recepte som použila zvyšok spred asi dvoch týždňov, preto ak urobíte viac pesta, určite tým nič nestratíte.
- 3
Keď sú krúpy tesne pred dokončením, nakrájame si paradajky na menšie obdĺžniky a spolu so slnečnicou opražíme na troche oleja.
- 4
Mäkké krúpy odstavíme, zlejeme prebytočnú vodu (počas varenia dolievame podľa potreby), všetko zmiešame a podávame posypané pomrvenou bryndzou (alebo bez ak chceme bezlaktózovú či vegánsku alternatívu).
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Tá mäta je tiež dobrý nápad, možno to pre zmenu vyskúšam ja :)