Krúpy na májovo

akoprislo - bez fotkyakoprislo, 10. mája 2016
Krúpy na májovo
Foto: akoprislo

Alebo, ak chcete, na prvý spôsob podľa susednej vlajky.

2 - 3
porcie
5 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
5 ks
 na posypanie (nemusí byť)
10 lístkov




Postup

  1. 1

    Krúpy premyjeme a v osolenej vode varíme. Množstvo vody si netrúfam odhadnúť, ale treba počítať s tým, že krúpy jej dosť napijú.

  2. 2

    V mixéri rozmixujeme medvedí cesnak s olivovým olejom a trochou soli. Olej pridávame kým nevznikne hustá pasta, osolíme . Pri tomto recepte som použila zvyšok spred asi dvoch týždňov, preto ak urobíte viac pesta, určite tým nič nestratíte.

  3. 3

    Keď sú krúpy tesne pred dokončením, nakrájame si paradajky na menšie obdĺžniky a spolu so slnečnicou opražíme na troche oleja.

  4. 4

    Mäkké krúpy odstavíme, zlejeme prebytočnú vodu (počas varenia dolievame podľa potreby), všetko zmiešame a podávame posypané pomrvenou bryndzou (alebo bez ak chceme bezlaktózovú či vegánsku alternatívu).

Diskusia k receptu

mariadra
Páči sa mi to, si šikovná, že si spojila krúpy s bryndzou, mňa to zatiaľ nenapadlo. No a medvedí cesnak tomu určite len pridá na chuti.
marikafil
môj medvedí cesnak už aj odkvitá, takže to zelené budem musieť nejako nahradiť - možno skúsim pesto z mäty, to nám veľmi chutilo. no a bryndzu môžeme tiež dať kamkoľvek. určite vyskúšam.
gabriele
recept sa mi velmi paci :) @Marikafil odporucam Ti vyskusat namiesto cesnaku medvedieho vnat sibirskej cibule-allium fistulosum...co je vlastne zelena cast mladej jarnej cibulky bezne dostupnej v obchode...cibula zimna alebo nazyvana aj sibirska je este hodnotnejsia ako v poslednom obdobi velmi spopularizovany cesnak medvedi...inac cibula sibirska je trvalka, ktora na jar zacina pucat skor ako cesnak medvedi...da sa pestovat aj na balkone...podobna je aj cibula egyptska-poschodova, ale ta sa da u nas tazsie zohnat
mariamka
to vyzera velmi dobre, mam krupy a hutam co s nimi, cesnam v mrazaku, mozno ich stihne tento osud :)