Jahňacie guľky so syrovou čiapočkou v paradajkovej omáčke s cuketou fotorecept
Foto: pusta
Jahňacie guľky som pripravila z mletého jahňacieho mäsa na pikantný spôsob, opražila som ich v olivovom oleji, posypala som ich nastrúhaným syrom, ktorý sa Zobraziť celý popisJahňacie guľky som pripravila z mletého jahňacieho mäsa na pikantný spôsob, opražila som ich v olivovom oleji, posypala som ich nastrúhaným syrom, ktorý sa čiastočne rozpustil a vytvoril na guľkách akúsi čiapočku a podávala som ich na špagetách v paradajkovej omáčke s dusenou cuketou, je to výdatné a veľmi chutné jedlo, príprava je jednoduchá a pomerne rýchla.
porcie
príprava
na 80 - 90 °C
Suroviny
500 g mleté |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti čerstvo mleté |
|
1 ČL |
|
1 ČL celá |
|
1 ks (alebo feferónka) |
|
3 strúčiky |
|
1 zväzok posekaná |
|
1 zväzok čerstvá posekaná |
|
Omáčka: | |
1 ks stredne veľká |
|
2 strúčiky |
|
500 ml domáca |
|
500 ml domáci |
|
2 ks |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
5-6 guľôčok |
|
2-3 guľôčky |
|
podľa potreby na vyrovnanie chuti |
|
3-4 ks |
|
Na posypanie jahňacích guliek: | |
podľa chuti nastrúhaný |
|
Príloha: | |
400 g |
|
podľa chuti |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
Ešte do omáčky: | |
2 ks |
|
Postup
-
1
Do misy som dala pomleté jahňacie mäso, čerstvo mleté čierne korenie, soľ, rímsku rascu, posekanú chilli papričku,...
-
2
...sladkú mletú červenú údenú papriku, premiešala som, pridala som prelisovaný cesnak, posekanú petržlenovú vňať a posekanú pažítku,...
-
3
...zmes som poriadne premiešala, odložila odpočívať do chladničky na 30 minút, aby sa dobre prepojili všetky chute,...
-
4
...tesne pred oprážaním som z tejto hmoty vytvarovala guľky o priemere asi 5 cm vlhkými rukami,...
-
5
...kým mäsko odpočívalo v chladničke uvarila som paradajkovú omáčku s cuketou, na rozohriatom oleji som orestovala cibuľu, cesnak, kolieska cukety, pridala som paradajkovú šťavu, kryštálový cukor na vyrovnanie chuti,...
-
6
...zelenú papriku pokrájanú na malé kocky,...
-
7
...celé nové a celé čierne korenie, bobkové listy, podliala som horúcim vývarom z jahňacích kostí vždy malým množstvom,...
-
8
...dusila som prikryté pokrievkou na strednom plameni asi 30 minút, kým omáčka pekne zhustla, ...
-
9
...v rozohriatom oleji som opražila guľky z každej strany za občasného otáčania, hotové guľky som vybrala na tanier, nechala som ich odsať na papierovej kuchynskej utierke z prebytočnho tuku,...
-
10
...kým sa opražili všetky mäsové guľky, uvarila som spagetti vo vriacej osolenej vode na al dente - asi 6 - 7 minút, scedila som ich nechala odkvapkať z vody na cedníku, dala do misy, premiešala s olivovým olejom, aby sa nezlepili...
-
11
...na tanier som dala spagetti, pridala som horúcu paradajkovú omáčku s cuketou, na ktorú som položila opražené guľky, posypala nastrúhaným syrom, ktorý sa zbytkovým teplom čiastočne rozpustil a hotové jedlo som podávala horúce,...
-
12
...je to veľmi chutné jedlo s pikantnými opraženými šťavnatými guľkami z mletého jahňacieho mäsa s voňavou paradajkovou omáčkou a s dusenou cuketou, doplnené nastrúhaným syrom, je to pomerne rýchlo hotové a jednoduché jedlo, ktoré zasýti i zahreje.
dakujem za pochvalu, za uloženie do kk a za 5*
sľúbený link pre teba:
varecha.pravda.sk/recepty/kusa-mahsi-ala-bahadosa-plnene-...
Recept si ukladám, lebo sa mi páči celý ako je, aj omáčka aj guľky sú zaiste veľmi chutné, aj z iného mäsa, ja sa k jahňacine často nedostanem. By som ho nazvala skôr "guľky so syrovou hrivou", :-DD, podarené! 5*
tieto, všeobecne nazvem, "arabské spôsoby rôznych guliek" sú jednoducho fantastické. :-)))
nemusíš mať špageti, môžeš si dať čokoľvek iné, čo ti chutí, viem si výborne predstaviť Pita chlieb ako prílohu.
dakujem za pochvalu.
dakujem za krásnu pochvalu, za uloženie do kk a za 5*
ak nemáš práve jahňacie, môžeš použiť kľudne bravčové, hovädzie, alebo ich mix, vždy to bude výborné.
si ma veľmi chutne rozosmiala s tou "hrivou", napadlo ma, že hoci aj "strapaté" DDDDD
dakujem za úžasné ocenenie mojej práce v každom smere, za pochvalu receptu, za uloženie do kk za 5*
poteší ma, ak spravíš, prajem ti, aby sa vydaril a úžasne chutil :-)
vážim si tvoju pochvalu a dakujem ti.
síce sa nájdu aj takí, čo nemajú jahňacinu radi, osobne považujem jahňacinu za delikatessu a nie som sama. skôr by som povedala, že baranina má nepríjemnú príchuť, ale správnou prípravou sa tej príchute možno výborne zbaviť a dôležité je vedieť ju dobre ochutiť, to sú len určité predsudky a výhrady z nedodržania spomenutého.
dakujem za pochvalu a za 5*
ako vhodné a chutné jedlo pre moslima.