Koláč s karamelizovanou cibuľou fotorecept

zirafninka1 - fotkazirafninka1, 21. decembra 2010

Sýty slaný koláč s intenzívnou chuťou sladkastej karamelizovanej cibuľky.

Suroviny

Cesto:
125 g
260 g
1 ks
1 KL
Skaramelizovaná cibuľa:
3 ks, veľká
2 KL
1-2 PL
1 KL
Náplň:
150 g
3 ks
50 g
 podľa chuti




Postup

  1. 1

    Z múky, margarínu, soli a vajíčka si spravíme cesto. Zabalíme ho do fólie a odložíme do chladničky.

    Koláč s karamelizovanou cibuľou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Očistíme si tri veľké cibule.

    Koláč s karamelizovanou cibuľou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cibuľu nakrájame na kolieska. Zasypeme soľou a dobre premiešame. Takto pripravenú cibuľu necháme stáť 20 - 40 minút. Potom zlejeme všetku štavu, ktorá sa z cibule vytvorila.

    Koláč s karamelizovanou cibuľou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na panvici si rozohrejeme olej s kúskom masla. Do rozpáleného pridáme cibuľu a na veľmi miernom ohni opekáme cca 30 - 50 min.

    Koláč s karamelizovanou cibuľou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Cibuľa postupne stratí objem a začne hnednúť. Pridáme k nej lyžičku cukru a opekáme ďalších 5-10 min.

    Koláč s karamelizovanou cibuľou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Skaramelizovanú cibuľu vyberieme na cedník a necháme odkvapkať prebytočný olej.

    Koláč s karamelizovanou cibuľou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Cesto si vyberieme z chladničky, rozvaľkáme ho, vložíme do formy a rozotrieme naň cibuľu. Bude to tenká vrstva. Netreba sa obávať, že jej je málo. Chuť takto pripravenej cibule je veľmi výrazná.

    Koláč s karamelizovanou cibuľou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Suroviny na náplň.

    Koláč s karamelizovanou cibuľou (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Vajíčka si metličkou rozšľaháme, okoreníme ich, pridáme nastrúhaný syr a petržlenovú vňať. Dobre premiešame.

    Koláč s karamelizovanou cibuľou (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Náplň nalejeme na pripravené cesto.

    Koláč s karamelizovanou cibuľou (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Vo vyhriatej rúre pečieme 30 - 35 minút.

    Koláč s karamelizovanou cibuľou (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

ejta
to je presne podľa môjho gusta, takže žiaden dišputát :-)
piczur
Cibuľu zbožňujem, určite skúšam, prekvapím aj toho môjho. Ďakujem.
michsamant
kukam na tento mls dnes...myslis, ze kyslu smotanu mozem nahradit nesladenym bielym jogurtom?
nadia56
@Zirafninka1 , vynikajuci , spravila som ale so spenatom, velmi nam chutil, nabuduce spravim presne podla teba - s cibulou, dakujem za recept, zelam ti pekny den:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia