Koláč s karamelizovanou cibuľou fotorecept
Foto: zirafninka1
Sýty slaný koláč s intenzívnou chuťou sladkastej karamelizovanej cibuľky.
Suroviny
Cesto: | |
125 g |
|
260 g |
|
1 ks |
|
1 KL |
|
Skaramelizovaná cibuľa: | |
3 ks, veľká |
|
2 KL |
|
1-2 PL |
|
|
|
1 KL |
|
Náplň: | |
150 g |
|
3 ks |
|
50 g |
|
|
|
podľa chuti |
|
|
Postup
-
1
Z múky, margarínu, soli a vajíčka si spravíme cesto. Zabalíme ho do fólie a odložíme do chladničky.
-
2
Očistíme si tri veľké cibule.
-
3
Cibuľu nakrájame na kolieska. Zasypeme soľou a dobre premiešame. Takto pripravenú cibuľu necháme stáť 20 - 40 minút. Potom zlejeme všetku štavu, ktorá sa z cibule vytvorila.
-
4
Na panvici si rozohrejeme olej s kúskom masla. Do rozpáleného pridáme cibuľu a na veľmi miernom ohni opekáme cca 30 - 50 min.
-
5
Cibuľa postupne stratí objem a začne hnednúť. Pridáme k nej lyžičku cukru a opekáme ďalších 5-10 min.
-
6
Skaramelizovanú cibuľu vyberieme na cedník a necháme odkvapkať prebytočný olej.
-
7
Cesto si vyberieme z chladničky, rozvaľkáme ho, vložíme do formy a rozotrieme naň cibuľu. Bude to tenká vrstva. Netreba sa obávať, že jej je málo. Chuť takto pripravenej cibule je veľmi výrazná.
-
8
Suroviny na náplň.
-
9
Vajíčka si metličkou rozšľaháme, okoreníme ich, pridáme nastrúhaný syr a petržlenovú vňať. Dobre premiešame.
-
10
Náplň nalejeme na pripravené cesto.
-
11
Vo vyhriatej rúre pečieme 30 - 35 minút.
Diskusia k receptu