Máme radi všetky druhy húb, no čerstvé sú najdostupnejšie hlivy a šampiňóny. Z nich pripravujem polievku so zmesou zeleniny. Chutí všetkým aj kamarátom.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
300 g čerstvá |
|
1/2 hlávky |
|
3 ks čerstvá |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 ks alebo malý |
|
200 g alebo mrazený |
|
1 kocka (PL) |
|
3 guličky |
|
12-15 guličiek |
|
1 ks (feferónka) |
|
1 ks |
|
5 PL |
|
|
Postup
-
1
Hlivu pokrájame na kocky, pór, mrkvu a petržlen na kolieska, kaleráb a zeler na hrubé rezance, karfiol rozoberieme na malé kúsky.
- 2
Na oleji alebo na masle najskôr osmažíme pór, k nemu pridáme mrkvu a až o 3 minúty prisypeme hlivu a ostatnú zeleninu s koreninami. Keď sa šťava pod pokrievkou zredukuje asi na tretinu, prilejeme vriacu vodu. Varíme asi 25 minút.
- 3
Z vajca, múky a trochy studenej vody si pripravíme riedke cesto na liatie, dobrá je naň špaldová hladká múka a cestíčko pomaly pomocou vidličky vlejeme do vriacej polievky. Po minúte polievku odstavíme, dosolíme, môžeme prisypať sekanú petržlenovú vňať alebo pažítku. Ak polievku robím aj pre deti, chilli papričku vynechám. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu