Moja zdravá polievka

marsis - bez fotkymarsis, 19. novembra 2012

Máme radi všetky druhy húb, no čerstvé sú najdostupnejšie hlivy a šampiňóny. Z nich pripravujem polievku so zmesou zeleniny. Chutí všetkým aj kamarátom.

10-12
porcií
15 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g čerstvá
1/2 hlávky
3 ks čerstvá
2 ks
1 ks
1 ks
1 ks alebo malý
200 g alebo mrazený
1 kocka (PL)
3 guličky
12-15 guličiek
1 ks (feferónka)
1 ks
5 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Hlivu pokrájame na kocky, pór, mrkvu a petržlen na kolieska, kaleráb a zeler na hrubé rezance, karfiol rozoberieme na malé kúsky.

  2. 2

    Na oleji alebo na masle najskôr osmažíme pór, k nemu pridáme mrkvu a až o 3 minúty prisypeme hlivu a ostatnú zeleninu s koreninami. Keď sa šťava pod pokrievkou zredukuje asi na tretinu, prilejeme vriacu vodu. Varíme asi 25 minút.

  3. 3

    Z vajca, múky a trochy studenej vody si pripravíme riedke cesto na liatie, dobrá je naň špaldová hladká múka a cestíčko pomaly pomocou vidličky vlejeme do vriacej polievky. Po minúte polievku odstavíme, dosolíme, môžeme prisypať sekanú petržlenovú vňať alebo pažítku. Ak polievku robím aj pre deti, chilli papričku vynechám. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

5 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: