
Avokádová omáčka
Na omáčku použijeme zrelšie avokádo, ktoré nasekáme. Zmiešame ho s 1 PL limetovej šťavy, ...

Brokolicové taštičky v paprikovej omáčke
Uvarené zemiaky postrúhame najemno, pridáme vajce, detskú krupicu, múku, soľ a urobíme tuhšie...

Conchiglie s údeným lososom a horčicovo-smotanovou omáčkou
Jeden zo skvelých receptov od mojich talianskych priateľov.

Ryžový burger
Japonsko je známe svojimi kulinárskymi experimentmi miešania západnej gastronómie s tradičnou japonskou kuchyňou. Jedným z takýchto...

Kardamómová torta s ružovou vodou a malinami
Kardamóm je orientálna korenina s intenzívnou aromatickou, živicovou vôňou a príchuťou vďaka niekoľkým esenciálnym olejom...

Snehové jablkové kocky
Ošúpané a očistené jablká nakrájam na maličké kocky, pridám hrozienka, šťavu z polovice väčšieho citróna,...

Syrovo-slané pagáčiky
Všetky suroviny spolu vymiešame a dáme na 20 min. do chladničky.

Veľkonočný pletenec
Veľkonočná buchta s mäsovou plnkou, ktorú možno obmieňať na rôzne spôsoby, na slano aj...

Lososový tatarák
Údeného lososa nakrájame, alebo rozmixujeme, alebo naškrabeme s čerstvým lososom. Pridáme cibuľu nakrájanú najemno,...

Guacamole
Mexický avokádový dip si skvelo vychutnáte s tortillovými čipsami, na chlebíku, alebo aj ako prílohu...

Ľahučká maková bublanina s ovocím
Na raňajky, desiatu, aj ako víkendový koláč, táto maková bublanina obstojí na výbornú!

Jesenné rizoto s hruškami a čerstvým tymianom
V rodičovskej záhrade sme zavalení hruškami. Nesťažujem si, ale samozrejme to znamená čas experimentov a...

Kávové prekvapenie
Dnes som bola u kamarátky na kávičke a tam som si prezerala časopisy, v jednom som...

Ovsené opečenky
Ja mám ovsené vločky veľmi rada. Jeden rcp som už na varechu dala =http://varecha. pravda. sk/recepty/opecenky-z-ovsenych-vlociek-fotorecept/17718-recept. html....

Polievka so špargľou a s haluškami s estragónom
Ostalo mi trochu špargle z môjho prvého pokusu s guanciale (a vlastne to bol aj prvý pokus...

Panenková roláda
Mäso po dĺžke rozkrojíme a jemne rozklepeme na čo najväčší plát. Posolíme ho a okoreníme.

Falošná krabia nátierka
Túto pomazánku ma naučil robiť môj priateľ a on ju má od svojej maminy...

Ovocné koláčiky s vanilkovým krémom
Ak potrebujte rýchlo pripraviť skvelú maškrtu pre rodinku či nečakaných hostí, skúste naše ovocné koláčiky s vanilkovým krémom....

Margot kocky
Čokoládu postrúhame a zo všetkého urobime masu, upečieme na vymastenom a múkou posypanom plechu, ...

Krkovičkové roládky
Tento recept je môj vlastný a nenáleží mi ho komentovať, teda posúdte sami.

Pečený pstruh „Jugo“
Jednoduchý recept so základnými „vychytávkami “, inšpirovaný mediteránnou kuchyňou a neschopnosťou kuchárov v reštauračných zariadeniach...

Edkova narodeninová torta
Tento recept robím už veľa rokov a je súčasťou takmer každej rodinnej oslavy. V lete je...

Korzické kuriatko
Niekto nemenovaný, nebudem na neho priamo ukazovať prstom, mi naznačil, že používam zemité recepty....

Zemiaková kaša DIETKA
Ďalší z mojich diétnych, ľahkých recepisov vyhovujúcich racionálnemu, zdravému stravovaniu. Nezaťažuje tráviaci trakt nasýtenými...

Pakoras z karfiolu
Tento receptík som našla v knihe Užívať si vegetariánsky... a k indickým jedlám ma nainšpirovala...

Makové peniažteky (mákos guba, gubó, bobajka) - trochu inak
Na jednej slávnostnej "prevádzkovej porade" (inak family day) v Dunaalmášskej jazdiarni nám ponúkali po gulášovej polievke (ako...

Syrový monkey bread s bylinkami
Výborný namiesto chleba ku polievkam alebo na stol ako príloha k obloženej mise.

Mille-Feuille Nabe
Výraz Mille-Feuille pochádza z francúzskeho jazyka a znamená tisíc listov. Tento názov prislúcha francúzskemu dezertu. Nabe sa v japonskej kuchyni prekladá ako hot pot, čiže horúci hrniec. V tomto recepte tvorí tisíc listov čínska kapusta prekladaná bravčovým bôčikom....

Šalát z paradajok a chleba
Úprimne, kedže poznám chute domácich, myslela som, že budem šalát doma jesť sama. Aj tak dobre,...

Špenátové halušky so syrom
Špenát (ja používam mrazený) rozmrazíme a vytlačíme prebytočnú vodu, pridáme oba druhy múky, vajcia, ...

Rezancový nákyp s jablkami
Rezance uvaríme v slanej vode domäkka podľa návodu a premastíme olejom. Počkáme, kým vychladnú a...