
Pravá vianočná kapustnica od ShukvacikA
Neviem čo by som presne k tomuto povedal, čo sa týka polievok tak moja úplne najobľúbenejšia...

Paradajkové sugo, omáčka na pizzu
Moje deti milujú pizzu(ktoré nie?) a takto som vždy pripravená...

Jaternice s krúpami
Čisté črevá deň vopred namočíme do vody. Všetko mäso dáme variť do veľkého hrnca alebo kotla a vkladáme...

Kuracie mäso so zemiakmi na petržlenovej vňati z jedného plechu
Ďalšie úžasne chutné jednopekáčové jedlo, ktoré vás zaberie len pár minút času....

Hubový guláš
Hubový guláš pripravíme z čerstvých dubákov, hlivy ustricovej a šampiňónov. Huby zbavíme nečistoty a nakrájame...

Segedínsky guláš
Z času na čas si doprajeme dobrý segedínsky guláš, keď už sa pustím do varenia, ...

Kokosová roláda (plus piškótové jednohubky)
Inšpiráciou mi bola moja kuchárska kniha "1 millió menü". V recepte bolo cesto urobené z pomletých...

Pečené jahňa - Агнешко Печено
Pečená jahňacina je tradičné Veľkonočné jedlo, ktoré v Bulharsku nechýba na sviatočnom stole. Ak nemáme...

Jemná hrachová polievka
Vynikajùca polievka zo suchého žltého hrachu :-) Recept pochadza zo stranky tureckeho kuchara. Ja som ho len...

Žĺtkové rezy
toto je recept našich prastarých rodičov a je veľmi dobrý bez neho by neboli Vianoce ta jeho...

Úžasné pagáčiky (placky) z ovsených otrúb
Tieto pagáčiky alebo placky (podľa toho aké kôpky dáte na plech) sú naozaj skvelé na to, ...

Marhuľový punčák
Z popisu ingrediencií v prvej časti 4 vajcia, 4pl pr. cukor, , 4pl polohr. múky kopcovité a...

Nadýchaná bublanina
Letný ľahký koláčik, ktorý je hotový za hodinku. Nadýchaná bublanina so sezónnym ovocím priamo zo...

Škvarkovníky
Zo všetkych prisad (okrem škvariek) vypracujeme polotuhé cesto , rozvalkame ho a natrieme mletymi škvarkami po celej...

Gnocchi s jednoduchou paradajkovou omáčkou
Toto je obľúbené jedlo môjho syna, ale má ho rada celá rodina.

Zapečená cuketa
Tento recept bol inšpirovaný receptom z gurman. sk, samozrejme, niečo sa vynechalo, niečo bolo...

Želví polévka
Mararewiczowa Róźa: Praktyczna kuchnia, Lwów, 1910

Torta Agnes Bernauer
Mám rada jedla s príbehom, táto torta je venovaná krásnej mladej žene Agnes Bernauer, ktorá...

Veronikin kváskový drevorubačský chlieb
Kváskový drevorubačský chlieb podľa mňa: Extra chrumkavá kôrka, striedka mäkučká a nadýchaná, plná semiačok,...

Pečené udené koleno na kapuste v pomalom hrnci
Keďže je tu v rámci pôstu sezóna pečených kolien, dovolím si pridať jeden recept, tentoraz...

Kurací perkelt
Na oleji speníme pokrájanú cibuľu, pridáme červenú papriku, očistené umyté kurča pokrájané na menšie kúsky,...

Klasické palacinkové cesto
Ak hľadáš spoľahlivý recept na klasické palacinkové cesto, si tu správne....

Kapustová polievka s jarnou zeleninou
Najlahodnejšia zelenina je v jari, začiatkom leta. Túto polievku milujem od malička, vôbec...

Bryndzová omáčka
Je naozaj chutná len na mojich obrázkoch nevyzerá ako omáčka:)... pretože som pridala menej mlieka...

Zemiakový šalát z Veňarca
Odkedy máme tento recept, okrem klasického zemiakového šalátu u nás nechýba ani tento počas Vianoc a...

Domáca škvarená masť a škvarky
Bravčová masť bola už dávno "rehabilitovaná" a dokonca je vhodnejšia na vyprážanie ako rastlinné oleje. Kvalita...

Trdelníky po domácky
Pozrela som veľa podobných receptov, aj na YouTube, z niektorého som prebrala cesto, z iného zase techniku výroby. Tento recept sa mi zdal najlepší....

Domáci kečup ( fotorecept )
Úroda bola tento rok taká dobrá, že kečup sme robili už druhý krát. Pomáhal...

Zapečený baklažán s parmezánom, mozarellou a paradajkovou omáčkou
Nachystáme si všetky suroviny, aby sme mali všetko po ruke.

Najjemnejšie palacinky
Najprv dáme do misky vajcia, vodu, soľ, mlieko a olej a vymiešame mixérom...