Trojfarebné Soboro Donburi
Ďalší do zbierky japonských receptov. Soboro donburi (そぼろ 丼) možno doslovne preložiť ako sekané v porcelánovej...
Karlovarské rohlíky
V mléku rozmícháme sůl a cukr, přidáme olej nebo rozpuštěné máslo a přisypeme mouku. Přidáme...
Vegetariánska kapustnica
Včerajšia veľmi chutná polievka vznikla v dôsledku potreby zbaviť sa asi 1 kg kyslej kapusty, ktorá...
Sushi Temaki Unagi
Najprv si pripravíme sushi ryžu. Studenou vodou ju prepláchneme 6 krát, kým voda nezostane úplne...
Kvakové hranolčeky s parmezánom
Vyskúšala som kvaku urobiť aj ako hranolčeky, podobne robievam cukinu, ale aj zemiaky.
Juhočeská placka
S týmto jedlom som sa prvýkrát stretla po presťahovaní do Budějovic. Je to jednoduchý, ľahký...
Praženica - pomalý mix - podľa mňa
Urobiť praženicu dokáže už aj „fotľak, či vozger“ predškolského veku. Ale urobiť dobrú praženicu, ...
Žemľovka – housková stařena – pre kamaráta
Týmto mojim variantom žemľovky, splácam svoj obrovský dlh Jirkovi „Ižimu“ Ing. Planičkovi, kamarátovi z...
Medové žerbó rezy s mandľami
Na tento víkend som upiekla veľmi chutné medové rezy v podobe žerbó, ako plnku som namiesto...
Tvarohové guľky
Do tvarohu zamiešame všetky suroviny na guľky a vypracujeme cesto. Z neho vaľkaním medzi dlaňami vytvarujeme...
Jahňacia kofta s tahini dresingom
Grilovanie dáva tradičným surovinám nový rozmer a okoreňuje ich aj oddychom, zábavou, stretnutím sa s rodinou a priateľmi. Je tak ako...
Rýchle banánové lievance bez lepku
Ponáhľate sa, ale dali by ste si na raňajky niečo dobré, zdravé a výživné? Ste na správnom mieste....
Jahodový nanuk
Všetky suroviny mixujeme a nalievame do nanukovačov a dáme zmraziť. Keď je sezóna ovocia tak nanuky...
Miešaná sekaná pečienka
Všetky suroviny okrem vajec dáme do misy, okoreníme ich a zmiešame. Vmiešame vajcia a ak...
Šalát z valeriánky poľnej s arašidmi
Tento výborný jemný a veľmi chutný šalát z valeriánky s opraženými arašidmi som podávala k nedeľnému obedu...
Pripitý sviatočný piškótový zákusok
Vodu a cukor uvaríme na sirup. Do vychladnutého prilejeme rum.
Žemľovka plnená ovocím
Robim ju doma pre malych aj veľkych je to obľubene u nas doma po buchtach na pare....
Valašský frgál bez lepku
Viete, že označenie frgál sa pôvodne používalo pre koláčové nepodarky? Náš dnešný recept na tento chutný český koláč z Valašska v bezlepkovej verzii ale nepodarkom určite nie je....
Vysmážaná treska s kokjtejlsósom
Tri vety o islandskej kuchyni. 1. Jej základom je rybacie a jahňacie mäso. 2....
Frišne kurče v tepši
Mnohé (í) z Vás sa hlásia k receptom z jedného hrnca. Pretože ani ja nie som...
Murgh Makhani
Mäso nakrájame na kocky a marinujeme v jogurte s nasekanými kešu orechmi, soľou a indickými koreniami asi...
Narodeninová bábovka
Máme v rodine dost oslávencov v oktobri-12ocino aj moja dobrá susedka, 13dedko meninky, 14dedko nar. , babka,...
Jemné žemle z domáceho droždia
Keď sa Vám v obchode nepodarilo kúpiť droždie, skúste si ho vyrobiť doma. Je to...
Venčeky so žĺtkovým krémom
Odpaľované cesto budilo vo mne hrôzu a tak som nemal chuť sa doň pustiť, no včera som mal "poradkyňu" a došlo aj naň....
Podvodníci
Pani Helena Ružičková by povedala "unterwasermani" ako vo filme Slunce, seno... Podvodníci preto, lebo cesto kysne pod vodou....
Orechový likér
Na žiadosť@mariaklara, pridávam tento recept. Je to starý recept, v ktorom sa používa čistý lieh.