Takmer toskánska cukina
Netuším, odkiaľ tento recept pochádza, ale mne svojimi vôňami pripomína Toskánsko. Teraz v let...
Fúkané rožky zo slnečnice
Po úspechu makových fúkaných rožkov som pokračovala v experimente ďalej. Skúsila som vymeniť orechy za slnečnicové...
Ovocná bomba
vymiešame si žtky s cukrom do peny. postupne pridáme olej a mlieko, múku a kypriaci prášok...
Jahodový džem s čokoládou
Čokoláda je moja obľúbená mňamka. jahody považujem za kráľovské ovocie. spojenie týchto dvoch fantastických surovín...
Medové pokušenie
Tento recept je pôvodne z časopisu Život (č. 12/4. 12. 2010), ja som ho len trochu vylepšila...
Osso buco à la milanese
Mám kuchársku knihu s talianskymi receptami. Rada by som sa s vami podelila o jeden vyborný recept...
Parížske srdiečko-bezlepkové
Túto tortičku som piekla pre otca, on miluje horkú čokoládu, preto je čokoládová a bezlepková...
Moj prvý kváskový chlieb z môjho kvásku
Strašne som si chcela urobiť a vyskúšať si vlastný kvások, z ktorého by som piekla...
Baklažánové chow mein
Mám veľmi rada tieto ázijské rezance, vždy ich mám v zásobe a robím si ich s...
Krabí šalát s riasou wakame
Krabie mäsko doplnené japonskou riasou, nakladaným zázvorom a pastou wasabi sa vyznačuje pre nás...
Lístkové koláčiky s kapustovou plnkou
Dusená kapusta: Pokrájanú slaninu rozpražíme, orestujeme na nej nakrájanú cibuľu a pridáme nasekanú kyslú kapustu. Dusíme...
Bezlepkové americké cookies
Čokoládu nasekáme v sekáčiku na malé kúsky a 1/4 odložíme na koniec na posypanie. Zmäknuté maslo vymiešame...
Bazová marmeláda
V mojej písanke som natrafila na bazovú marmeládu, záujem o recept mala ancicka, posielam ho, hádam...
Hlivová plnka s orientálnou mrkvovou omáčkou
Keď som prestala jesť mäso, trápila ma jedna vec - a to ako nahradiť moju obľúbenú...
Prekladané šišky
Včera som piekla takéto šišky. Tento recept ma lákal tak som skúsila ale kto nemá...
Chutné minirožteky
Tento recept sme si obľúbili so sestrou. Obe ho robievame na Veľkú noc a na Vianoce....
Quiche lorraine s gorgonzolou a pórom
Na prípravu koláčika potrebujeme malé kovové okrúhle formy s priemerom asi 5 cm. (Ak máte väčšie...
Pečené zemiaky pre @sovku a ...
Tieto zemiaky boli vykopané v sobotu a v nedeľu sme si pochutnávali s návštevou. Poznajú moje zaľúbenie...
Špargľa v sezame
... už staroveké národy považovali špargľu za delikatesu. Zároveň však dokázali oceniť aj jej nepopierateľnú liečivú...
Pajglíky
recept som dostala od manželovej kolegyne, naša rodinka /hlavne deti milujú rožteky plnené plnkami, najradšej makové/...
Rebarborový koláč s malinovým dipom
Korpus: zo zmesi múky, cukru, soli a polovice masla pripravíme cesto, do ktorého pridáme...
Fasulia Bil Zeit- zelená fazuľka na oleji
Bezmäsitá alternatíva fazuliek. Podavame horuce alebo dobre vychladene s chlebom. Nam najviac chuti ta vychladena varianta.