
Kuracie prsia v jogurtovo-syrovej perinke
Toto je naš stary a velmi oblúbený recept, lebo je nenáročný a velmi jednoduchý. Používam...

Majonéza z vlaku
Cestovala som vlakom. Sedela som v kupé, kde nás bolo viac. Privrela som oči a nechtiac počúvala...

Terinky z mozzarelly a paradajok
Želatínu necháme napučať v studenej vode. Do jednej nádoby vložíme mozzarellu, časť smotany, soľ,...

Bravčové medajlóny na rasci a šošovica na sladko
Dnes si znova uvaríme dva v jednom :-) Chutné medajlóniky z krkovičky a z kosti zeleninovo-šošovicovovo-mäsovú polievočku....

Krambabuli - elixír života
Je to velmi starý receptik-pochadza z prvej polovice 19 storočia, zatial som nezistila prečo má taky názov,...

Steak z tuniaka
Účastník kulinárskej šou Bez servítky Daniel Zwach prišiel navariť aj k nám do TV Varecha.

Kyselica
Údené koleno uvaríme s korením do mäkka. Koleno oberieme a do vývaru dáme variť kapustu s...

Ovocný koláč
Úžasný na osvieženie letných horúcich dní. Rýchla príprava, len je najlepšie ho spraviť deň...

Tatarčené pirohy
Tieto pirohy pochádzajú zo severovýchodného Slovenska a názov tatarčené dostali podľa slova tatarka, čo je pohánka,...

Gül Böreği
"Gül" znamená v preklade ruža, čiže börek v tvare kvetu. Je to ďalšia z variácií...

Pečený mořčák (mořský vlk) plněný zeleninou
Při nákupu jsem neodolal a koupil si dva menší mořčáky chutné (mořské vlky). Byli tak akorát,...

Krémová polievka z listov reďkovky
Je tu jar a opäť čas chrumkavých a zdravých reďkoviek. Ale prečo nevyužiť aj jej zdravé...

Diviačie horčicové plátky
Mäso naklepeme, osolíme, okoreníme, potrieme horčicou a prudko opečieme na oleji. Podlejeme vývarom a...

Rybacia polievka - soupe de poisson
Milujem trhy a tržnice. Tie s rybami a plodmi mora najviac. Ani tentokrát som neodolala......

Broskyňový sen
Na tento víkend som upiekla broskyňové rezy. nevydarili sa mi, ale to sa stáva....

Medová kačica so zeleninou
Pripravíme marinádu. Na jemno nasekáme cesnak a zmiešame ho s medom a horúcou vodou. Kačacie...

Kuracie mäso s brokolicou
Kuracie prsia pokrájame na kúsky, opečieme na oleji, pridáme ružičky uvarenej brokolice a zalejeme šľahačkou....

Omáčka s krevetami k variantným cestovinám
Podľa názvu je možné predpokladať, že každý si užije s „pošteklením“ svojich chuťových kanálikov...

Mládežnícky malinový hola hola koktail
no ak mám spomínať tak račej nebudem... to by sme tu boli dosť dlho... jááj......

Hovädzie plátky na dubákoch a červenom víne
Hovädzie mäso máme radi a preto má svoje miesto v našom jedálničku aspoň jeden krát v mesiaci....

Bravčový guláš na červenom víne
Rozmýšľate, čo variť počas chladných, zimných dní? Najlepšie vás zahreje a povzbudí domáci bravčový guláš na koreňovej zelenine a kvalitnom červenom víne...

Marinované kuracie prsia
ako som písala v predchádzajúcom recepte... podáwam to spolu s tými dusenými šampiňónmi a tofu a...

Predvianočné cookies
Toto je skúška pred vianocami:)))))))))))

Tokáň zo sviečkovice Gundel
Sviečkovicu nakrájame na tenké kúsky (okolo 0, 5 cm), osolíme a odložíme do chladničky. Husaciu...

Wasabi risotto
Pri nedávnom listovaní vo foodblogoch som narazil na túto netradičnú prípravu risotta. Okrem hlavného chodu sa môže...

Hranolkový nákyp
Tento nákyp sa dá pre nenáročnosť pripraviť na obed i večeru, s dobrým zeleninkovým šalátom, kyslou kapustou, alebo...

Rezy Margot
Tento recept som skúšala dnes prvýkrát, pretože som mala chuť na niečo čo som ešte neskúšala....

Rustikálna terrina
Tak toto je moja prvá skutočná terrina a som na ňu neskutočne pyšná. Inšpirovať som sa...

Jelenia roláda plnená tymianom s ovocným ratatouille a vanilkou
Mäso jemne rozklepeme, nasolíme, okoreníme a posypeme lístkami tymianu. Mäso zrolujeme, zviažeme niťou,...