Piškótový korpus
Piškótový korpus

Základný biskvit bez kypriaceho prášku

Petra a Sofia Hübler
cukrárky, včera 12:00
Základný biskvit bez kypriaceho prášku
Foto: Shutterstock

Upečený biskvit môžete použiť na prípravu rolád, rôznych rezov, ale napríklad aj ako náhradu za piškóty do tiramisu.

1 plech
porcia
15 minút
príprava
15 minút
na 170 °C

Suroviny

5 ks (veľkosť M)
50 g
50 g
125 g




Postup

  1. 1

    Vajíčka oddelíme na žĺtky a bielky. Žĺtky v mise šľahača s metličkovým nadstavcom vyšľaháme spolu s práškovým cukrom do svetlej nadýchanej peny.

  2. 2

    Bielky vyšľaháme v miske šľahača s metličkovým nadstavcom spolu s kryštálovým cukrom do hustej peny.

  3. 3

    Vyšľahané žĺtky aj bielky opatrne zmiešame metličkou, nakoniec primiešame múku.

  4. 4

    Cesto vylejeme na papierom na pečenie vystlaný plech (35 x 42 cm) a jemne rozotrieme dorovna.

  5. 5

    Pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C do zlatista asi 15 minút.

  6. 6

    Upečený biskvit má výšku asi 1,5 cm, obrátime ho hladkou stranou na čistý papier na pečenie a opatrne odstránime papier, na ktorom sa piekol. Necháme vychladnúť a postupujeme podľa toho, aký dezert z neho budeme pripravovať.

  7. 7

    TIP: Biskvit môžeme obmieňať, pridať doň kakao alebo mleté orechy či strúhaný kokos, a tak z neho môžeme pripraviť vždy iný zákusok. Platí pravidlo, že hmotnosť pridanej sypkej suroviny odpočítame od hmotnosti múky. Ak teda do cesta pridáme 1 PL mletých orechov, z pôvodnej receptúry odoberieme 1 PL múky.

Diskusia k receptu