Základný biskvit bez kypriaceho prášku
cukrárky, včera 12:00

Foto: Shutterstock
Upečený biskvit môžete použiť na prípravu rolád, rôznych rezov, ale napríklad aj ako náhradu za piškóty do tiramisu.
porcia
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Vajíčka oddelíme na žĺtky a bielky. Žĺtky v mise šľahača s metličkovým nadstavcom vyšľaháme spolu s práškovým cukrom do svetlej nadýchanej peny.
- 2
Bielky vyšľaháme v miske šľahača s metličkovým nadstavcom spolu s kryštálovým cukrom do hustej peny.
- 3
Vyšľahané žĺtky aj bielky opatrne zmiešame metličkou, nakoniec primiešame múku.
- 4
Cesto vylejeme na papierom na pečenie vystlaný plech (35 x 42 cm) a jemne rozotrieme dorovna.
- 5
Pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C do zlatista asi 15 minút.
- 6
Upečený biskvit má výšku asi 1,5 cm, obrátime ho hladkou stranou na čistý papier na pečenie a opatrne odstránime papier, na ktorom sa piekol. Necháme vychladnúť a postupujeme podľa toho, aký dezert z neho budeme pripravovať.
- 7
TIP: Biskvit môžeme obmieňať, pridať doň kakao alebo mleté orechy či strúhaný kokos, a tak z neho môžeme pripraviť vždy iný zákusok. Platí pravidlo, že hmotnosť pridanej sypkej suroviny odpočítame od hmotnosti múky. Ak teda do cesta pridáme 1 PL mletých orechov, z pôvodnej receptúry odoberieme 1 PL múky.
Tiež piškótový korpus:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu