Foto: egreska
Pekná a hlavne chutná dekoracia na veľkonočný stol alebo ju možete darovať ako tortu..
Suroviny
Odpalovane cesto: | |
250 ml |
|
80 g |
|
|
|
140 g |
|
3 |
|
KARAMELOVA PLNKA: | |
150 g |
|
2 ks |
|
|
|
KARAMELOVA POLEVA: | |
50 g |
|
3 pl |
|
150 g |
|
Postup
-
1
Vodu ,sol s tuk prevarime,primiešame muku a odpalujeme kym sa cesto nelepi na hrniec.Nechame vychladnut a postupne vmiešame vajcia.Na plech striekame venčeky a pečieme na 180 do zlatova.Prekrojime a plnime.
- 2
PLNKA:cukor upalime na karamel,pridame šlahačku a rozmiešame do hladka.Nechame vychladit,pridame stužovač a vyšlahame..POLEVA:Kr.cukor skaramelizujeme ,zalejeme mliekom a rozmiešame.Pr.cukor si preosejeme do misky a postupne pridavame karamel,dobre vymiešame.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Upsss...zasa sa ozvali tie moje farebné kreácie :-) Inak také maličké venčeky by som si dala...super!
martina, odpaľované cesto nie ťažké urobiť, len s ním treba rýchlo pracovať
..krááásna!!!!!!!!!