Žihľavový sirup

barbirik - fotkabarbirik, 26. mája 2012

Vyskúšajte je dobrý.

Suroviny

150 ks (končeky)
6 litrov prevarená -
150 g
2 ks nakrajany na mensie kusky
2 ks nakrájaný na kocky




Postup

  1. 1

    Všetky suroviny necháme 24 hodín vyluhovať.

  2. 2

    Potom precedíme cez plátno a na 1liter šťavy dáme 1kg cukru.

Diskusia k receptu

jurka
Doma sme robievali bazovy aj pupavovy sirup. Zihlavovy nepoznam. Princip je ale podobny. Vyskusam. Jooj, len keby tak neprhlili :)
zdezda
supiš nápad, aj ja vyskúšam, žihľava nesmie byť rozkvitnutá, či môže?
slavka11
a co to ako konzervuje iba ta kyselina citronova, ziadny cukor?
valeri
Bazovvý som už urobila, žihľavový ešte nikdy, ale páči sa mi recept, mám inšpiráciu na budúci týždeň. :-))

likalu
Zaujímavý recept, mám otázku: žihlava musí byť mladučká?
barbirik
@zdezda ,tak to neviem ja som ho robil len z neroskvitnutých kvetov,@slavka11 ,v postupe píšem cukor v surovinách som nanho zabudol už je to opravené dakujem,@likalu nemusí
piczur
tak takýto sme ešte nerobili ukladám a skúšam ďakujem
margaretka28
Už som robila žihľavový,ale nešiel tam citron ani pomaranč,ale tento musí byť ešte lepší.
rona1
ďakujem za recept, včera so urobila jednu dávku a je super všetkým chutil :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia